Παρασκευή, 29 Μαϊος 2020 11:28

Stay Safe

 

Το διετές έργο “Stay Safe: preventing and responding to sexual violence against women with disabilities”, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα EU Rights, Equality and Citizenship (REC) 2014-2020 και θα διαρκέσει από 1/4/2020, μέχρι 31/3/2022. Το πρόγραμμα στηρίζεται σε δύο κύριους πυλώνες:

  1. Την ανάπτυξη και τη δοκιμή ενός εκπαιδευτικού μοντέλου, βασισμένου σε τεχνικές θεάτρου, το οποίο θα απευθύνεται σε γυναίκες με νοητική αναπηρία (110), όπως και επαγγελματίες (220), παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να αναγνωρίζουν, να αντιδρούν και να καταγγέλλουν σε οποιοδήποτε περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης

 

  1. Την ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση επαγγελματιών (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, ιατρικό προσωπικό, φροντιστές), με στόχο να παρέχουν σε γυναίκες με νοητική αναπηρία τα κατάλληλα εργαλεία, ώστε να είναι σε θέση να εφαρμόζουν στην πράξη το εκπαιδευτικό πρόγραμμα

 

Συντονιστής του έργου είναι ο οργανισμός Anziani e Non Solo Societa Cooperativa Sociale (ANS) από την Ιταλία, σε συνεργασία με την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. Έδρα (Ελλάδα), τον οργανισμό Safe Space Associação Saúde Mental Portugal (Πορτογαλία), το Δίκτυο Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ Τέχνης για την Ψυχική Υγείας (NEFELE) στο Βέλγιο, το ίδρυμα Socialiniu Inovaciju Fondas (Λιθουανία), καθώς και το Πανεπιστήμιο του Πόρτο (UP) στην Πορτογαλία.

Website: https://staysafeproject.eu/

 

The content of this publication represents the views of the author only and is his/her sole responsibility. The European Commission does not accept any responsibility for use that may be made of the information it contains.