Το Κέντρο Πρώιμης Παρέμβασης-Προσχολικής Εκπαίδευσης ‘’Χρυσαλίδα’’ του Φορέα Κ.Σ.Δ.Ε.Ο ΕΔΡΑ δραστηριοποιείται στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων  από τον Φεβρουάριο του 2015. Πρόκειται για ένα Κέντρο θεραπευτικής παρέμβασης στελεχωμένο από διεπιστημονική ομάδα, με άρτια εκπαίδευση και πολυετή εμπειρία στο χώρο της ειδικής αγωγής, η οποία αποτελείται από Εργοθεραπευτές, Λογοθεραπευτή, Ψυχολόγο, Παιδοψυχίατρο, Ειδικό Παιδαγωγό και Κοινωνικό Λειτουργό.

Το θεραπευτικό μας πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας με αναπτυξιακή/ψυχοκινητική καθυστέρηση, Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή (Αυτισμός), Νοητική Υστέρηση και διάφορα σύνδρομα. Ανάλογα με τις ανάγκες κάθε παιδιού και λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των δυσκολιών που παρουσιάζει, ο βασικός στόχος είναι η ενίσχυση σε όλους τους τομείς ανάπτυξης και λειτουργικότητας του και πιο συγκεκριμένα στον αισθητικοκινητικό, στον γνωστικό, στον ψυχοκοινωνικό τομέα καθώς επίσης και σε δραστηριότητες καθημερινής ζωής.

Οι υπηρεσίες παρέχονται με την συμμετοχή των ασφαλιστικών ταμείων των παιδιών και των οικογενιεών τους.

Μία ολιστική και πραγματικά επιστημονική προσέγγιση στη θεραπεία του παιδιού χρησιμοποιεί διάφορες μεθόδους και πλαίσια αναφοράς. Κάποιες από αυτές είναι η αισθητηριακή ολοκλήρωση (S.I.), οπτικοποιημένο πρόγραμμα TEACCH,κοινωνικές ιστορίες (Social Stories),μέθοδος ψυχοεκπαίδευσης Cygnet, κινησιοπαιδαγωγικό σύστημα Sherborne, Orff, Art Therapy, Pecs κ.α. Οφείλουμε να αναφέρουμε την σημαντικότητα του καταρτισμού οικογενειακού προγράμματος για την εκπαίδευση της οικογένειας και την εμπλοκή αυτής στην θεραπευτική διαδικασία. Εγγύηση για το συγκεκριμένο εγχείρημα αποτελεί η πολύχρονη εμπειρία μας πάνω στον χώρο της ψυχικής υγείας, τοποθετούμενοι χρονικά από το 2001 με την δημιουργία πολλαπλών δομών ψυχοκοινωνικής/αναπτυξιακής αποκατάστασης.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ
 
Ικάρου 28 & Κάλχου -Ίλιον
 
Τηλ. 2130435446 ωράριο λειτουργίας καθημερινά Δευτ΄.-Παρ. 09.00-13.00
 
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Υπεύθυνη - Κοινωνική Λειτουργός, Γιαννούλα Ελένη