Το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο «ΠΝΟΗ» Αγ. Αναργύρων λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2011 (πρώην ΜΕΛΙΑ). Λειτουργεί  ως πρότυπο κέντρο πρόληψης, αξιολόγησης και αποκατάστασης, παρέχοντας υπηρεσίες σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και τις οικογένειές τους, που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγου, μάθησης ή σχολικής ένταξης. Πρόκειται για ένα Κέντρο που συμπληρώνει τις υπάρχουσες κοινωνικές δομές και απευθύνεται σε όλους τους πολίτες.

Το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο στελεχώνεται από μια διεπιστημονική ομάδα, η οποία αποτελείται από επαγγελματίες ψυχικής υγείας: κοινωνικό λειτουργό, ψυχολόγο, ειδικό παιδαγωγό, λογοθεραπευτή και εργοθεραπευτή προσφέροντας ειδικά προγράμματα:

  • Λογοθεραπείας
  • Εργοθεραπείας
  • Ειδικής διαπαιδαγώγησης
  • Ψυχολογική Στήριξη & Συμβουλευτική Παιδιού και Οικογένειας

Παράλληλα με τις θεραπείες, λειτουργεί και το πρόγραμμα «θεραπεία μέσω παιχνιδιού» υπό την καθοδήγηση Παιγνιοθεραπεύτριας και Εργοθεραπεύτριας. Τα παιδιά- μέλη της ομάδας μαθαίνουν κοινωνικούς κανόνες, πώς να συνεργάζονται και να δημιουργούν μέσα από το παιχνίδι.

Οι υπηρεσίες παρέχονται με την συμμετοχή των ασφαλιστικών ταμείων των εξυπηρετούμενων μελών και των οικογενειών τους.

Στα πλαίσια της ολοκληρωμένης παρέμβασης στην κοινότητα υλοποιούνται στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς ημερίδες ευαισθητοποίησης, ενημερωτικού χαρακτήρα που απευθύνονται σε γονείς, εκπαιδευτικούς και το σύνολο της κοινότητας της περιοχής. Τον Δεκέμβριο του 2011 ο Ψυχολόγος του «Μελία ΙΙ» εκπροσωπώντας το Κέντρο συμμετείχε σε ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Αγίων Αναργύρων- Καματερού με θέμα τις Μαθησιακές Δυσκολίες. Τον Μάρτιο του 2013 πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα  του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καματερού ημερίδα με θέμα «Μαθησιακές Δυσκολίες- Διαγνωστικά Κριτήρια- Παρέμβαση».

Κάθε χρόνο στο Κέντρο διοργανώνονται γιορτές με την συμμετοχή των παιδιών που εξυπηρετούνται για τα Χριστούγεννα, τις Απόκριες και για την αυλαία τον μαθημάτων, η Καλοκαιρινή μας Γιορτή.  


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ
 
Λ. Δημοκρατίας 334 & Αλεξανδρουπόλεως 2
134 51, Αγ. Ανάργυροι Αττικής
τηλ. 2102323176
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Υπεύθυνη Κέντρου - Κοινωνική Λειτουργός: Μαριάννα Καταβάτη
Ώρες Λειτουργίας: καθημερινά 13:00-21:00