Τo Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρo «ΠΝΟΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ» λειτουργεί ως πρότυπο κέντρο πρόληψης, εκτίμησης και αποκατάστασης από το 2006, παρέχοντας υπηρεσίες σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας (3-17 ετών) και τις οικογένειές τους, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγου, γραφής, μάθησης, συμπεριφοράς, καθώς και σχολικής προσαρμογής. Τα εξατομικευμένα προγράμματα του κάθε μαθητή  έχουν ως στόχο τη βελτίωση και την αποκατάσταση των δυσκολιών του και στηρίζονται στις ιδιαίτερες ανάγκες του. Η ολιστική παρέμβαση είναι βασική αρχή του κέντρου, γι' αυτό το λόγο έχουμε στενή συνεργασία τόσο με το σχολικό πλαίσιο όσο και με το οικογενειακό κάθε παιδιού.

Το Κέντρο στελεχώνεται από μια διεπιστημονική ομάδα, η οποία αποτελείται από επαγγελματίες ψυχικής υγείας με συνεχή κατάρτιση και εκπαίδευση: κοινωνικό επιστήμονα, ψυχολόγο, ειδικό παιδαγωγό, λογοθεραπευτή και εργοθεραπευτή, προσφέροντας ειδικά προγράμματα:

  • Λογοθεραπείας
  • Εργοθεραπείας
  • Ειδικής διαπαιδαγώγησης
  • Ψυχολογική Στήριξη & Συμβουλευτική Παιδιού και Οικογένειας

και Εναλλακτικά Θεραπευτικά Προγράμματα για παιδιά, όπως:

  • Εικαστική Θεραπεία

Στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης το κέντρο μας διοργανώνει στο χώρο μας ενημερωτικές ομιλίες για γονείς, καθώς επίσης και εκπαιδευτικές ημερίδες σε σχολεία, οι οποίες απευθύνονται σε γονείς και εκπαιδευτικούς, με στόχο την ενημέρωση για θέματα που αφορούν τα παιδιά.

Κάθε χρόνο διοργανώνονται γιορτές για τα παιδιά, όπως την περίοδο των Χριστουγέννων, των Αποκριών και του καλοκαιριού, στις οποίες πραγματοποιούνται εργαστήρια με εμψυχωτές, κλόουν, μουσική και δώρα για τα παιδιά.

Άλλα προγράμματα που πραγματοποιούνται είναι:

-   Παιδική δανειστική βιβλιοθήκη: διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία εικονογραφημένων και για όλες τις ηλικίες βιβλία, με στόχο να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με αυτά και να θεωρήσουν το διάβασμα ως μια ευχάριστη ενασχόληση.

- Μελετητήριο: βοήθεια στη μελέτη των μαθημάτων του σχολείου, μέσω ευχάριστου εκπαιδευτικού και λογισμικού υλικού.

Το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο έχει εξυπηρετήσει από την αρχή της λειτουργίας του γύρω στα 600 παιδιά, εκ των οποίων τα 150 παρακολούθησαν τα θεραπευτικά προγράμματα δωρεάν, καθώς  προέρχονταν από άπορες και ανασφάλιστες οικογένειες.

Οι υπηρεσίες παρέχονται με την συμμετοχή των ασφαλιστικών ταμείων των εξυπηρετούμενων μελών και των οικογενειών τους.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

Γαστούνης 9, 121 31, Περιστέρι
Τηλ/φαξ: 210 5913423
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
Υπεύθυνη Κέντρου: Παπακωνσταντίνου Νάσια
 
 
Ώρες λειτουργίας: καθημερινά, 13:00-21:00