Τρίτη, 12 Απριλίου 2022 15:59

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου για την Ψυχική Υγεία

Written by

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου για την Ψυχική Υγεία

 

 Το «Πανελλήνιο Πρωτάθλημα για την ψυχική υγεία»,  υλοποιείται  από την ΚΣΔΕΟ ΕΔΡΑ και τη Διεύθυνση Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο. μαζί με το τμήμα Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης και εντάσσεται στον κοινωνικό πυλώνα αναπτυξιακών προγραμμάτων της Ομοσπονδίας «Same Field». Αποτελεί  πρωτοβουλία των δύο οργανισμών μετά την συνεργασία τους στην 1η Ευρωπαϊκή Αθλητική διοργάνωση για την ψυχική υγεία με τον τίτλο Events το 2018 που διοργάνωσε η Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. "ΕΔΡΑ" στην Αθήνα. 

Στο 2ο Πρωτάθλημα, για την ποδοσφαιρική περίοδο 2021-2022, συμμετέχουν 30 Μονάδες Ψυχικής Υγείας (Οικοτροφεία, Κέντρα Ημέρα, Προστατευόμενα Διαμερίσματα) από όλη τη χώρα, με περισσότερους από 250 συμμετέχοντες (υπεύθυνους δομών, επαγγελματίες και λήπτες).

 

Φωτογραφία: A' φάση 2ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου για την ψυχική υγεία 2021-2022

 

Το 1ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα διοργανώθηκε από την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» και την Ε.Π.Ο. τον Σεπτέμβριο του 2019, στο οποίο συμμετείχαν είκοσι ομάδες φορέων ψυχικής υγείας από όλη την Ελλάδα, απαρτιζόμενες από 182 λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας και επαγγελματίες – ειδικούς ψυχικής υγείας. Η καινοτόμος αυτή δράση στην οποία συμμετείχαν ψυχικά πάσχοντες, εντάσσεται στο κοινωνικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας «Στο ίδιο γήπεδο / Same field», το οποίο αποτελεί σημαντικό κομμάτι του εξαετούς αναπτυξιακού πλάνου της Ομοσπονδίας «Μπάλα Παντού» και είναι εγκεκριμένο από την UEFA. Ο τελικός του Πρωταθλήματος πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021 στην αθλητικές εγκαταστάσεις της ΕΠΟ στον Άγιο Κοσμά με νικήτρια την ομάδα του φορέα ΘΕΨΥΠΑ από την Λάρισα. 

 

 

Read 104 times Last modified on Πέμπτη, 14 Απριλίου 2022 16:56
More in this category: « Art Mentoring