Περιστέρι 29-8-2017

Δελτίο Τύπου

Art Residencies Workshop

Στον καλλιτεχνικό σταθμό των Δελφών 11-17 Σεπτεμβρίου 2017

Το πρόγραμμα αφορά τη σύνδεση της Τέχνης & Ψυχικής Υγείας μέσα από την πραγματοποίηση ενός εικαστικού workshop στον καλλιτεχνικό σταθμό των Δελφών της Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας.

Το συγκεκριμένο workshop θα πραγματοποιήσει από κοινού το Γραφείο Διασύνδεσης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, με τον Κοινωνικό Φορέα Ψυχικής Υγείας Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» και το Δήμο Δελφών, υπό την επίβλεψη του εικαστικού Νίκου Καναρέλη. Στο workshop θα πάρουν μέρος φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας που επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με την καλλιτεχνική πρακτική ως θεραπεία για άτομα με αυτισμό, ψυχικές παθήσεις ή νοητική υστέρηση.

Φοιτητές - καλλιτέχνες της Α.Σ.Κ.Τ. και λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας θα επισκεφθούν και θα διαμείνουν για έξι μέρες στον καλλιτεχνικό σταθμό των Δελφών και υπό την επίβλεψη ψυχολόγων, ψυχιάτρων και εργοθεραπευτών των δομών Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» θα πραγματοποιήσουν ένα workshop με θέμα τη σύνδεση της τέχνης και της ψυχικής υγείας. Ο φοιτητής - καλλιτέχνης αναλαμβάνει να προτείνει ένα concept πάνω στο οποίο θα συντονιστεί η ομάδα των μελών, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα συλλογικό έργο. Στo workshop των Δελφών θα συμμετάσχει με τους ωφελούμενους της και η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας (Ε.Κ.Ψ.& Ψ.Υ.) με τη δομή της Φωκίδας.

Το έργο κάθε ομάδας, καθώς και τα στιγμιότυπα της υλοποίησής του θα συζητηθούν και θα εκτεθούν στο 10o Διεθνές φεστιβάλ ART4MORE (www.art4more.org) που θα λάβει χώρα στις 13-15 Οκτωβρίου 2017 στο Trii Art Hub στην Αθήνα.

 

 

Στο Βάθος...ΚΗΠΟΣ!


Την Κυριακή 28 Μαΐου στις 11:00 το πρωί, στο πάρκο Τρίτση θα κάνουμε περίπατο και θα εξερευνήσουμε το πάρκο, θα παίξουμε και θα περιποιηθούμε το περιβολάκι μας!
Τόπος Συνάντησης: κτίριο Natura, πάρκο Τρίτση
Σας περιμένουμε!!

 

Το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο Παιδιού και Οικογένειας «Πνοή» Κηφισιάς λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2015 με την συνδρομή της Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Κηφισιάς, σε συνεργασία με τον Κοινωνικό Φορέα Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ».

 

10ο art4more -"Κοίτα όσα νιώθω"

Το Φεστιβάλ ορόσημο για την Τέχνη & την Ψυχική Υγεία, «ART4MORE», έρχεται 13-15 Οκτωβρίου στην Αθήνα στον χώρο του Trii Art Hub (Δράκου 9, Αθήνα).

Για το 2017 η θεματική στην οποία θα εστιάσει το ART4MORE θα είναι το «Πορτραίτο» και η «Αυτοπροσωπογραφία», γύρω από την οποία θα αναπτυχθούν οι επιμέρους δράσεις του φεστιβάλ. Στην κοινωνία αναπτύσσονται πρότυπα και το «σωστό», το «όμορφο» αποκτά καλούπια. Το διαφορετικό προκαλεί αποστροφή και απορρίπτεται. Η εικόνα, το «φαίνεσθαι», έχει γίνει πολλές φορές η αιτία κάποιος να βρεθεί σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, να μπλοκαριστεί και να προκληθεί εσωστρέφεια. Στόχος του 10ου Φεστιβάλ ART4MORE, είναι να σπάσουμε τα καλούπια του κοινωνικά αποδεκτού προσώπου, να κάνουμε ουσιαστικές αναγνώσεις για να δούμε τις όμορφες ψυχές όλων, ομορφαίνοντας έτσι και τη δική μας

 

Στο Βάθος...ΚΗΠΟΣ!

Την Κυριακή 14 Μαΐου στο πάρκο Τρίτση σας περιμένουμε να γιορτάσουμε τη γιορτή της μητέρας, φτιάχνοντας όμορφα δωράκια για τη μαμά, να παίξουμε και να φροντίσουμε τον κήπο μας!

Τόπος Συνάντησης: κτίριο Natura, πάρκο Τρίτση

Σας περιμένουμε!

 

"Στο βάθος...ΚΗΠΟΣ!"

Αυτή την Κυριακή  26 Μαρτίου στις 11:00 το πρωί στο πάρκο Τρίτση θα μάθουμε για τη ζωή της  μέλισσας και τη σημαντικότητά της στη φύση, θα φυτεύσουμε λαχανικά στο περιβολάκι μας και θα ζωγραφίσουμε! Τόπος συνάντησης: κτίριο Natura

 

Σας περιμένουμε!!

Στο Βάθος...ΚΗΠΟΣ!


Την Κυριακή 11 Ιουνίου στο πάρκο Τρίτση, θα μάθουμε για τα φρούτα του καλοκαιρίου, θα φυτεύσουμε και θα παίξουμε στο περιβολάκι μας!

Σας περιμένουμε!!

Στο Βάθος...ΚΗΠΟΣ!

Το πρόγραμμα στο βάθος...ΚΗΠΟΣ! σας εύχεται Χρόνια Πολλά!
Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!!

"Στο βάθος...ΚΗΠΟΣ!"

Αυτή την Κυριακή 20 Μαρτίου στις 11:00 στο πάρκο Τρίτση υποδεχόμαστε την άνοιξη με λουλουδένια διάθεση!! Θα φυτεύσουμε πολύχρωμα λουλούδια και θα περιποιηθούμε τον κήπο μας, θα φτιάξουμε ανοιξιάτικες κατασκευές και θα μιλήσουμε για την εαρινή ισημερία!!

Τόπος συνάντησης: κτίριο Natura

 

Σας περιμένουμε!!

Στο Βάθος...ΚΗΠΟΣ!


Την Κυριακή 4 Ιουνίου το Πρόγραμμα στο Βάθος...ΚΗΠΟΣ! δε θα πραγματοποιηθεί!

Σας περιμένουμε την επόμενη Κυριακή 11 Ιουνίου στο πάρκο Τρίτση!!

Μια από τις καλύτερες δραστηριότητες που μπορούν να ακολουθήσουν τα παιδιά ανεξαρτήτου ηλικίας, είναι η αναρρίχηση. Εξάλλου όλα τα μικρά είναι γεννημένοι αναρριχητές! Γι αυτό και σκαρφαλώνουν συνεχώς όπου κι αν βρίσκονται. Μέσω λοιπόν της αναρρίχησης θα αναζητήσουν, θα εξερευνήσουν και θα αποκτήσουν μια τεράστια γκάμα από σωματικά και ψυχικά οφέλη.

Στο βάθος...ΚΗΠΟΣ!


Αυτή την Κυριακή 5 Μαρτίου, στις 11:00 το πρωί θα μάθουμε για τα άγρια ζώα και τα φυτά, θα προετοιμάσουμε και θα φυτεύσουμε λαχανικά  στο περιβολάκι μας!

Τόπος συνάντησης: κτίριο Natura, πάρκο Τρίτση
Σας περιμένουμε!!