Περιστέρι 29-8-2017

Δελτίο Τύπου

Art Residencies Workshop

Στον καλλιτεχνικό σταθμό των Δελφών 11-17 Σεπτεμβρίου 2017

Το πρόγραμμα αφορά τη σύνδεση της Τέχνης & Ψυχικής Υγείας μέσα από την πραγματοποίηση ενός εικαστικού workshop στον καλλιτεχνικό σταθμό των Δελφών της Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας.

Το συγκεκριμένο workshop θα πραγματοποιήσει από κοινού το Γραφείο Διασύνδεσης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, με τον Κοινωνικό Φορέα Ψυχικής Υγείας Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» και το Δήμο Δελφών, υπό την επίβλεψη του εικαστικού Νίκου Καναρέλη. Στο workshop θα πάρουν μέρος φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας που επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με την καλλιτεχνική πρακτική ως θεραπεία για άτομα με αυτισμό, ψυχικές παθήσεις ή νοητική υστέρηση.

Φοιτητές - καλλιτέχνες της Α.Σ.Κ.Τ. και λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας θα επισκεφθούν και θα διαμείνουν για έξι μέρες στον καλλιτεχνικό σταθμό των Δελφών και υπό την επίβλεψη ψυχολόγων, ψυχιάτρων και εργοθεραπευτών των δομών Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» θα πραγματοποιήσουν ένα workshop με θέμα τη σύνδεση της τέχνης και της ψυχικής υγείας. Ο φοιτητής - καλλιτέχνης αναλαμβάνει να προτείνει ένα concept πάνω στο οποίο θα συντονιστεί η ομάδα των μελών, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα συλλογικό έργο. Στo workshop των Δελφών θα συμμετάσχει με τους ωφελούμενους της και η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας (Ε.Κ.Ψ.& Ψ.Υ.) με τη δομή της Φωκίδας.

Το έργο κάθε ομάδας, καθώς και τα στιγμιότυπα της υλοποίησής του θα συζητηθούν και θα εκτεθούν στο 10o Διεθνές φεστιβάλ ART4MORE (www.art4more.org) που θα λάβει χώρα στις 13-15 Οκτωβρίου 2017 στο Trii Art Hub στην Αθήνα.

 

 

 

Πληροφορίες: Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ», Τμήμα Επικοινωνίας

Τηλ. 2105913826

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.