Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021 23:00

EU-COLPBOL

 

Tο ευρωπαϊκό έργο “EU-COLPBOL” (“Implementation of COLPBOL Sport at a European Level as a Tool to Improve the Quality of Life of Persons with Intellectual Disabilities”), υλοποιείται με την υποστήριξη του προγράμματος Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος είναι η προώθηση του Colpbol και η εγκαθίδρυσή του ως άθλημα σε ευρωπαϊκό πλαίσιο, έτσι ώστε να μπορέσουν να έρθουν σε επαφή μαζί του περισσότεροι άνθρωποι και να αξιοποιηθεί ως μέσο βελτίωσης της καθημερινότητας των ανθρώπων με αναπηρίες.

Εμπνευστής του είναι ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Juanjo Bendicho, ενώ τη διαχείρισή του έχει αναλάβει το Colpbol Sport Association. Τα τελευταία 20 χρόνια, το άθλημα αυτό έχει καθιερωθεί ως νέο, καινοτόμο και κυρίως συμπεριληπτικό, με πολλές προοπτικές από εκπαιδευτική σκοπιά. Το Colpbol είναι συλλογικό και ενθαρρύνει τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των παικτών, ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης. Ελαχιστοποιείται επομένως η πιθανότητα οποιασδήποτε διάκρισης μεταξύ των συμμετεχόντων, ενώ παράλληλα προωθείται η ομαδικότητα και συλλογική επικοινωνία για την επίτευξη του στόχου, ο οποίος δεν είναι άλλος από την εφαρμογή ενός αληθινά ομαδικού παιχνιδιού.

Συντονιστής του έργου είναι ο οργανισμός COPAVA ο οποίος περιλαμβάνει 53 επαγγελματικά κέντρα με περισσότερους από 2.500 λήπτες υπηρεσιών. Συμμετέχουν επίσης οι εξής φορείς, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στα πεδία του αθλητισμού, της εκπαίδευσης, της τεχνολογίας και της στήριξης Ατόμων με Νοητική Αναπηρία:

 

Website: http://www.europe-colpbol.eu/

 

 

 

 

 

 

Η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην παραγωγή της παρούσας έκδοσης δεν συνιστά αποδοχή του περιεχομένου, το οποίο αντικατοπτρίζει αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών, και η Επιτροπή δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.

 

More in this category: « Capability-TB IDemocracy »