Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021 11:37

ACTitude project - Newsletter 3

Η πανδημία έχει επηρεάσει την ψυχική υγεία των ανθρώπων παγκοσμίως. Μία μετα-ανάλυση που πραγματοποιήθηκε από μία ομάδα Καναδών ειδικών και δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό Psychiatry Research, ανέδειξε παρόμοια αποτελέσματα σε διαφορετικά μέρη του κόσμου: συχνά περιστατικά αϋπνίας, διαταραχών μετα-τραυματικού στρες, κατάθλιψης κι άγχους, έχουν αυξηθεί παντού ανεξαρτήτως φύλου, γεωγραφικών ή πολιτιστικών διαφορών.

 

Έτσι λοιπόν, το αυτοσχεδιαστικό θέατρο (improv theatre) μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ ισχυρό εργαλείο διαχείρισης των συναισθημάτων. Στο παρόν τεύχος εξερευνούμε πώς το αυτοσχεδιαστικό θέατρο μπορεί να λειτουργήσει θεραπευτικά, ανακουφίζοντας από συναισθήματα που βιώνουμε κι ενδεχομένως να μας βαραίνουν, στην περίοδο της πανδημίας.

 

Διαβάστε περισσότερα στο επισυναπτόμενο newsletter του ευρωπαϊκού έργου ACTitude (“ACTitude: Improvisation techniques training program for mental health professionals to empower patients with psychiatric diagnose to act against emotional and verbal violence”), το οποίο χρησιμοποιώντας τεχνικές αυτοσχεδιαστικού θεάτρου (improv), εντάσσει την υποκριτική τέχνη στην καθημερινή ζωή ως μέσο προστασίας κι άμυνας σε περιστατικά λεκτικής βίας.

 

Το έργο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του προγράμματος Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει διάρκεια 24 μήνες (1/11/2019 – 31/10/2021).

 

Διαβάστε περισσότερα στο συνημμένο αρχείο ή ΕΔΩ