Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 19:55

'Eναρξη του Ευρωπαϊκού Έργου Capability-Tb

 

 Δελτίο Τύπου

   Έναρξη του Ευρωπαϊκού Έργου Capability-Tb

Το Capability-TB Project ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2020, όπου και πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των εταίρων που συμμετέχουν. Το έργο στοχεύει στη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού προγράμματος που θα συμβάλει στην καλύτερη κοινωνική ενσωμάτωση και συμμετοχή των Ατόμων με Αναπηρία, μέσω του TimeBanking [2020-2022].

 

To Capability-TB υλοποιείται με την υποστήριξη του προγράμματος Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέσα από το έργο, στοχεύουμε στη βελτίωση των δεξιοτήτων όχι μόνο των Ατόμων με Αναπηρία, αλλά και των συγγενών, καθώς και των επαγγελματιών που τους στηρίζουν, μέσω ενός καινοτόμου μοντέλου που βασίζεται στην Οικονομία Διαμοιρασμού (Sharing Economy).

 

Συντονιστής του έργου είναι ο οργανισμός Amica (Ισπανία), ενώ συμμετέχουν επίσης οι Copava (Ισπανία), CECD Mira Sintra (Πορτογαλία), CSS Forlí (Ιταλία), Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. Έδρα (Ελλάδα), μαζί με εταίρους που εξειδικεύονται στην Οικονομία Διαμοιρασμού και τη μεθοδολογία e-learning, όπως είναι οι FORBA (Αυστρία) και το IED (Ελλάδα).

 

Το Capability-TB επιθυμεί να δώσει περισσότερες ευκαιρίες κοινωνικής συμμετοχής και συμπερίληψης Ατόμων με Αναπηρίες και των επαγγελματιών που τους παρέχουν υπηρεσίες, μέσα από την επίτευξη των παρακάτω στόχων:

 

  • Παρακίνηση ώστε τα άτομα να κάνουν χρήση εφαρμογών όπως είναι οι Τράπεζες Χρόνου
  • Ανάπτυξη της αυτογνωσίας και ανακάλυψη δεξιοτήτων
  • Αύξηση συμμετοχής σε κοινωνικά δίκτυα που δομούνται πάνω στην ιδέα της Τράπεζας Χρόνου
  • Αμοιβαία στήριξη και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ ανθρώπων με διαφορετικές δεξιότητες
  • Εύκολη και συμφέρουσα οικονομικά πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες
  • Ενίσχυση της συμμετοχής των επαγγελματιών φροντιστών στις Τράπεζες Χρόνου και της συνεργασίας τους με Άτομα με Αναπηρία μέσω τέτοιων εφαρμογών
  • Εξοικείωση με το ψηφιακό περιβάλλον, καθώς και τα διάφορα εργαλεία που σχετίζονται με πλατφόρμες Τράπεζας Χρόνου.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο μπορείτε να βρείτε στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και στην ιστοσελίδα μας:

 

f: https://www.facebook.com/Capability-Tb-115640397024705

i: https://www.instagram.com/capability_tb/ 

t: https://twitter.com/CapabilityTb

y: https://www.youtube.com/channel/UCJ_fiNQBlZQ_y6qTRaXlRXQ

 

Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: https://capacity-tb.eu/

 

- Κατεβάστε ολόκληρο το Δελτίο Τύπου στο συνημμένο αρχείο

 

Η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην παραγωγή της παρούσας έκδοσης δεν συνιστά αποδοχή του περιεχομένου, το οποίο αντικατοπτρίζει αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών και η Επιτροπή δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.