Τρίτη, 07 Απριλίου 2020 15:12

Δ.Τ. Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306.

 Δελτίο Τύπου

Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης 10306

 

Το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την Ομοσπονδία "ΑΡΓΩ", το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ) έθεσαν σε λειτουργία από τις 4/4/2020 την τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης των συμπολιτών μας 10306.

Ο φορέας Ψυχικής Υγείας Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. "ΕΔΡΑ", μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας "ΑΡΓΩ", συμμετέχει και αυτός με την σειρά του στην τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης 10306, υποστηρίζοντας την με επιστημονικό προσωπικό.

Ο κορονoϊός, μας έχει φέρει όλους αντιμέτωπους με μια καινούργια πραγματικότητα και με βαθιές ανατροπές στην καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής μας, προκαλώντας συχνά πρωτόγνωρα συναισθήματα. Η τηλεφωνική γραμμή βοήθειας προσφέρει ένα παράθυρο διαλόγου, συμβουλών και ελπίδας και δίνει τη δυνατότητα σε άτομα, που αντιμετωπίζουν κάποιο θέμα ψυχικής υγείας, για παράδειγμα παθολογικό άγχος, παθολογικό φόβο, πανικό, να μιλήσουν, να στηριχθούν και να έρθουν πιο κοντά στη λύση του προβλήματος. Η υπηρεσία της τηλεφωνικής υποστήριξης, οργανώνεται υπό τις επιστημονικές κατευθύνσεις και την εποπτεία της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Σε επιστημονικό και επιχειρησιακό επίπεδο, συνεργάζονται η Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης & Ψυχικής Υγείας «ΑΡΓΩ», η οποία συμμετέχει με πάνω από 160 ειδικούς από 40 φορείς, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), ο μη κερδοσκοπικός Σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού», καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών ψυχολόγων, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα σε σχετική πρόσκληση του Υπουργείου Υγείας.


Οι πολίτες, όταν νοιώσουν την ανάγκη, μπορούν να καλέσουν στην τηλεφωνική
γραμμή 10306, όπου θα έχουν τις παρακάτω επιλογές:


1. Παροχή ψυχολογικής στήριξης: 24ωρη λειτουργία.
2. Παροχή ψυχιατρικής βοήθειας σε πάσχοντες από ψυχικό νόσημα: λειτουργία από 08.00 έως 20.00.
3. Παροχή ψυχολογικής στήριξης παιδιών και οικογενειών: 24ωρη λειτουργία.
4. Παροχή ψυχολογικής στήριξης υγειονομικού προσωπικού: λειτουργία από 08.00 έως 20.00
5. Παροχή κοινωνικής στήριξης: λειτουργία από 08.00 έως 20.00

Συνημμένο θα βρείτε το επίσημο Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Υγείας