Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020 15:05

Δ.Τ. Intro Music Week στην Ισπανία

                                                                                                                                    

Αθήνα, 25 Φεβρουαρίου 2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Intro Music Week: εβδομάδα μουσικής στην Ισπανία για τους καλλιτέχνες του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Introspection Music Experience (ΙΜΕ)

 

Το Intro Music Week, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 10 μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου 2020 στο Valladolid της Ισπανίας, αποτέλεσε ιδανική ευκαιρία για τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες του ΙΜΕ από την Ελλάδα, το Βέλγιο και την Ισπανία να έρθουν σε επαφή και να γνωριστούν, να ανταλλάξουν απόψεις, αλλά και να συνεργαστούν μεταξύ τους, σε δύο μοναδικά jam sessions που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής εβδομάδας. Πραγματοποιήθηκαν επιπλέον ενημερωτικά σεμινάρια και workshops, τόσο από τους καλλιτέχνες, όσο κι από ανθρώπους του ευρύτερου μουσικού χώρου με ποικίλη θεματολογία, προσεγγίζοντας διαφορετικές πτυχές της καλλιτεχνικής δημιουργίας, όπως διοργάνωση και παραγωγή μουσικών εκδηλώσεων, οικονομική διαχείριση, στρατηγικές μάρκετινγκ, τεχνικές και φόρμες τραγουδοποιΐας, παραδοσιακά μουσικά όργανα κλπ.

Η μουσική εβδομάδα ολοκληρώθηκε με μία μικρή ομαδική συναυλία στην καρδιά του Valladolid, ενισχύοντας το κεντρικό μήνυμα του ΙΜΕ για τη σύνδεση μουσικής και ψυχικής υγείας μέσω της πρόσβασης στην καλλιτεχνική δημιουργία, της διάδοσης αυθεντικών ιστοριών γύρω από τις προκλήσεις της ψυχικής υγείας, αλλά και της εκφραστικής ενδυνάμωσης των καλλιτεχνών. Οι καλλιτέχνες από την Ελλάδα που συμμετείχαν είναι οι μουσικοί Γιάννης Μπαϊρακτάρης, Κατερίνα Πιπιλή και Νάσος Πολυζωίδης, μαζί με τις στιχουργούς Χριστίνα Τσαλίκη και Αζάτ Χελβατζιάν. Στην εκπαιδευτική εβδομάδα συμμετείχε ως εισηγητής και ο Χρήστος Κλαδάς, μουσικός, καθηγητής μουσικής και καλλιτεχνικός διευθυντής της ελληνικής ομάδας του IME.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “Introspection Music Experience” (ΙΜΕ), όπου συμμετέχουν ευαισθητοποιημένοι μουσικοί και στιχουργοί με γνήσιο ενδιαφέρον γύρω από την ψυχική υγεία. Υπεύθυνος για τον συντονισμό του προγράμματος είναι ο οργανισμός Fundación Intras (Ισπανία), ενώ συμμετέχουν επίσης οι Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» (Ελλάδα) και K.A.O.S. (Βέλγιο). To έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κι εντάσσεται στο πρόγραμμα Creative Europe (Culture Sub-programme).

Η μουσική αυτή σύμπραξη, η οποία ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2018, ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2021 με μια σειρά συναυλιών που θα πραγματοποιηθούν σε Ελλάδα, Ισπανία και Βέλγιο, ενώ το μουσικό άλμπουμ που θα περιλαμβάνει όλα τα τραγούδια που δημιουργήθηκαν ειδικά για IME, θα διανεμηθεί ψηφιακά για μη κερδοσκοπικό σκοπό.

 

Λίγα λόγια για την «ΕΔΡΑ»:

Η Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» - Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων είναι ένας Αστικός Μη Κερδοσκοπικός Συνεταιρισμός που δραστηριοποιείται από το 2001 στην προαγωγή της ψυχικής υγείας και την προάσπιση των δικαιωμάτων των ευπαθών ομάδων. Συνεργάζεται με ελληνικούς, αλλά κι ευρωπαϊκούς φορείς, στοχεύοντας στη δημιουργία εθνικών και ευρωπαϊκών δικτύων.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://www.ime-project.com/  

https://www.edra-coop.gr/el/

 

                                                                                          

Η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην παραγωγή της παρούσας έκδοσης δεν συνιστά αποδοχή του, περιεχομένου, το οποίο αντικατοπτρίζει αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών, και η Επιτροπή δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.