Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018 20:56

Μεταδελτίο Τύπου - 9ης Αθλητικής Γιορτής για την Ψυχική Υγεία

Δελτίο Τύπου

Ολοκλήρωση «9ης Αθλητικής Γιορτής για την Ψυχική Υγεία & τη Νοητική Υστέρηση»

Το πρωί της 27ης Φεβρουαρίου 2018, 131 συμμετέχοντες από 12 μονάδες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης της Αττικής, έλαβαν μέρος στην «9η Αθλητική Γιορτή για την Ψυχική Υγεία & τη Νοητική Υστέρηση» που διοργάνωσε ο οργανισμός Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» στο κλειστό Γήπεδο Μπουρναζίου «Γιώργος Στεφανόπουλος». Για ακόμη μια φορά πολύτιμη υπήρξε η στήριξη του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής - Αθλητισμού και Πρόνοιας (Ο.Π.Α.Α.Π.) του Δήμου Περιστερίου.

Τα αθλήματα που παρουσιάστηκαν για το 2018 ήταν: Μπάσκετ (εκτέλεση βολών από μέση και κοντινή απόσταση) και Σκυταλοδρομία με μεταφορά μπάλας. Συμμετείχαν συνολικά 131 άτομα (λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας και άτομα με νοητική υστέρηση - 72 στις ελεύθερες βολές και 36 στη Σκυταλοδρομία και 23 συνοδοί). Όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίστηκαν και βραβεύτηκαν στο τέλος για την προσπάθειά τους, σε μια μεγάλη διοργάνωση-γιορτή για την Ψυχική Υγεία και τη Νοητική Υστέρηση!

Στην έναρξη της εκδήλωσης τα παιδιά της βραβευμένης σε φεστιβάλ γυμναστικής ομάδα «BABES Γυμναστική για όλους» του Γυμναστικού Αθλητικού Συλλόγου (Γ.Α.Σ.) «ΕΙΡΗΝΗ» Περιστερίου παρουσίασαν ένα άκρως εντυπωσιακό πρόγραμμα, το οποίο ξεσήκωσε το κοινό και έδωσε τον παλμό στους συμμετέχοντες για τα αγωνίσματα που θα ακολουθούσαν.

Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η βράβευση του Χρυσού Παραολυμπιονίκη του αγωνίσματος Μπότσια και Σημαιοφόρου της Ελληνικής Ομάδας στο Ρίο 2016 Γρηγόρη Πολυχρονίδη και η επίδειξη του αθλήματος από τον ίδιο και τη συνοδό-συναθλήτρια και σύζυγό του Κατερίνα Πατρώνη, με τη συμμετοχή εθελοντών φοιτητών από τη Σχολή Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Οι φοιτητές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και μυήθηκαν στο αγώνισμα, το οποίο απαιτεί για τη νίκη εκτός από τη γνώση της τεχνικής και τη χρήση κατάλληλης τακτικής από τον αθλητή.

Η συνδρομή των εθελοντών και των φοιτητών της Σχολής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΕΚΠΑ και του επικεφαλής τους Αναπληρωτή Καθηγητή Μανώλη Σκορδίλη υπήρξε πολύτιμη για την επιτυχία της εκδήλωσης.

Με την παρουσία τους τίμησαν τη διοργάνωση από το Δήμο Περιστερίου o Αντιδήμαρχος Παιδείας & Κοινωνικής Πολιτικής, Θεοδωράκος Αναστάσιος, η Πρόεδρος Ο.Π.Α.Α.Π., Κορόγιαννη Πολυξένη-Ευαγγελία και ο Αντιπρόεδρος Ο.Π.Α.Α.Π. Χιώτης Δημήτρης.

Συμμετείχαν οι φορείς ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης:

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ- ΠΟΡΕΙΑ Α.Μ.Κ.Ε, ΙΔΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ «ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ», Κ.Ε.Α «Η ΧΑΡΑ», Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» – ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΙΙ, Κ.Σ.Δ.Ε.Ο .«ΕΔΡΑ» - ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ Ι, Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» –Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «ΝΕΦΕΛΗ», ΚΕΕΠΕΑ «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ», ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ «ΑΝΑΣΑ», ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΕΦΗΒΟΥ / Κέντρο Ημέρας «ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» / ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ «ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ» και ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ, ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ Ε.Π.Α.Ψ.Υ.  ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ, ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ.

Ευρωπαϊκή διάσταση

Στο πλαίσιο της 9ης Αθλητικής Γιορτής για την Ψυχική Υγεία και τη Νοητική Υστέρηση παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της 1ης Ευρωπαϊκής Αθλητικής Διοργάνωσης για την Ψυχική Υγεία (EVENTS Project), η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 7-9 Σεπτεμβρίου 2018 στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις του Δήμου Γαλατσίου, υπό τον συντονισμό της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» και την αιγίδα του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τη συμμετοχή 300 αθλούμενων από 14 ευρωπαϊκές χώρες και την πολύτιμη συνεργασία του Δήμου Γαλατσίου, της Περιφέρειας Αττικής και της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΕΚΠΑ.

Ιδιαίτερες Ευχαριστίες:

  • Στον Χρυσό Παραολυμπιονίκη του αγωνίσματος Μπότσια Γρηγόρη Πολυχρονίδη και τη συνοδό-συναθλήτρια και σύζυγό του Κατερίνα Πατρώνη, για την παρουσία τους
  • Στην εθελοντική ομάδα Photoaid και τους φωτογράφους Ελπίδα Βεληβασάκη και Γιώργο Ξηρογιάννη για την φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης
  • Στην INTERAMERICAN για την παροχή ασθενοφόρου για την υγειονομική μεταφορά
  • Στους εθελοντές και τους φοιτητές της Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΕΚΠΑ και ιδιαιτέρως στον Αναπληρωτή Καθηγητή Μανώλη Σκορδίλη.

Διοργάνωση Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ»:

  • Οικοτροφεία-Προστατευόμενα Διαμερίσματα, «Ιπποκράτης Ι & ΙΙ»
  • Τμήμα Επικοινωνίας

 

Η Αθλητική Γιορτή για την Ψυχική Υγεία & τη Νοητική Υστέρηση αποτελεί συνέχεια της επιτυχημένης «Παναττικής Αθλητικής Διοργάνωσης ΑμεΑ» που διοργανώνει από το 2006 η Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» (www.edra-coop.gr).


Κάλυψη υγειονομικής μεταφοράς:

interamerican_2.jpg