Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2018 17:25

Δ.Τ. Εσπερίδας: «Εικόνα δεξιοτήτων του παιδιού πριν την ένταξη στο Δημοτικό» από την Πνοή Ηλιούπολης

Δελτίο Τύπου

 

Οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων (Κ.Σ.Δ.ΕΟ) «ΕΔΡΑ» και συγκεκριμένα το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο Παιδιού και Εφήβου «Πνοή Ηλιούπολης, στα πλαίσια της συνεργασίας με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ηλιούπολης, κι έπειτα από πρόσκληση των εκπαιδευτικών του 16ου Νηπιαγωγείου Ηλιούπολης, διοργάνωσε εσπερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα: «Εικόνα δεξιοτήτων του παιδιού πριν την ένταξη στο Δημοτικό. Ποια η σημασία του παιχνιδιού;»

Η εσπερίδα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018 στο χώρο του Νηπιαγωγείου (Αγαμέμνονος 1) και η συνολική της διάρκεια ήταν δυόμιση ώρες (18.00-20:30).

Οι ενότητες που παρουσιάστηκαν εν συντομία ήταν οι εξής:

  • Τι είναι η Λογοθεραπεία και τι είναι η Εργοθεραπεία
  • Τομείς ανάπτυξης Παιδιατρικής Εργοθεραπείας και Αναπτυξιακής Λογοθεραπείας
  • Επισήμανση δυσκολιών στην ανάπτυξη και τη συμπεριφορά των παιδιών προσχολικής ηλικίας.
  • Το παιχνίδι ως θεραπευτικό μέσο.

Από τους θεραπευτές του κέντρου συμμετείχαν  οι παρακάτω: Αγγέλη Σωτηρία (Κοινωνική Λειτουργός), Βόγκας Παναγιώτης (Λογοθεραπευτής) και Νταμαδάκη Αλεξάνδρα (Εργοθεραπεύτρια)

Οι εισηγήσεις παρουσιάστηκαν από ειδικευμένους επιστήμονες στο χώρο της ψυχικής υγείας ενώ πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση μεταξύ ειδικών και κοινού, η οποία είχε μεγάλο ενδιαφέρον.

Εν κατακλείδι, δόθηκε η ευκαιρία στους γονείς να ανταλλάξουν απόψεις, προβληματισμούς και να επιλύσουν τις απορίες τους.