Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018 22:55

Επιμορφωτικό πρόγραμμα για Κοινωνικούς Λειτουργούς / 2ο τετράμηνο 2018

Επιμορφωτικό πρόγραμμα  για Κοινωνικούς Λειτουργούς

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (2ο τετράμηνο 2018)

Σχεδιασμός και Υλοποίηση: Νικόλαος Παππάς

 

To Κέντρο Δια Βίου Μάθησης «ΕΔΡΑ» έπειτα από την επιτυχημένη πορεία του επιμορφωτικού προγράμματος Κοινωνικών Λειτουργών που διοργανώνει επί σειρά ετών, ανακοινώνει την έναρξη του επόμενου κύκλου. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε τελειόφοιτους & επαγγελματίες Κοινωνικούς Λειτουργούς εργαζόμενους ή άνεργους.

Συγκεκριμένα:

  • Σε νέους επαγγελματίες Κοινωνικούς Λειτουργούς καθώς και σε φοιτητές Κοινωνικής Εργασίας που πραγματοποιούν την εργαστηριακή ή την πρακτική άσκηση στο επάγγελμα οι οποίοι επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους στο πεδίο ή επιθυμούν υποστηρικτική εποπτεία ως αποτέλεσμα της δυναμικής της Ομάδας.
  • Τα σεμινάρια είναι ανοιχτά και σε άλλους κοινωνικούς επιστήμονες που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν περαιτέρω τις γνώσεις τους ή τυγχάνει να απασχολούνται εθελοντικά ή είναι εργαζόμενοι σε Φορείς που δραστηριοποιούνται σε ζητήματα ευρύτερης Κοινωνικής Πολιτικής στην Κοινότητα (Σύλλογοι, ΜΚΟ, εθελοντικές οργανώσεις, κ.ά.).

Σκοπός των συναντήσεων είναι η ενεργητική, διαρκής ενθάρρυνση και  συμβουλευτική  υποστήριξη των επαγγελματιών στο χώρο εργασίας ή πρακτικής άσκησης. Στόχος μας είναι η βελτίωση των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων, η απόκτηση νέων γνώσεων, η αποτελεσματικότερη συνεργασία με τους συναδέλφους στο χώρο εργασίας και η απόκτηση δεξιοτήτων μέσω συνεργασίας με επαγγελματίες άλλων ειδικοτήτων στα πλαίσια δημιουργίας διεπιστημονικών ομάδων.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει θεωρητική και βιωματική εκπαίδευση (παρουσίαση και ανάλυση περίπτωσης, συζήτηση, παιχνίδι ρόλων κ.ά.) ανάλογα με το επίπεδο εμπειρίας της ομάδας.

Επίσης, παρέχεται ομαδική εποπτεία σε κάθε συνάντηση, υποστήριξη και ανατροφοδότηση από την ομάδα.

Οι δύο τελευταίες συνεδρίες έχουν ως αντικείμενο την εισαγωγή  στα κίνητρα και την επαγγελματική ικανοποίηση και το φαινόμενο της εργασιακής εξουθένωσης (Burn Out).

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα υλοποιείται με βάση τις αρχές Εκπαίδευσης Ενηλίκων και στόχο έχει την ενδυνάμωση των νέων επαγγελματιών οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε πλαίσια που έχουν αυξημένες απαιτήσεις και επιθυμούν να επικαιροποιήσουν τις γνώσεις τους στο επάγγελμα.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται  σε εβδομαδιαίες συναντήσεις και θα είναι διάρκειας (2) δύο ωρών, καθ’ όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού κύκλου.

Οι συναντήσεις της ομάδας θα πραγματοποιούνται στο Κε.δι.Βι.Μ.-1 «ΕΔΡΑ» σε αίθουσα με δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο, projector για την θεωρητική εκπαίδευση καθώς και υποστήριξη μέσα από την ανάλογη βιβλιογραφία, σημειώσεις, εκπαιδευτικό υλικό κλπ.

Προσδοκώμενα αποτελέσματα:

Στο τέλος του Προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούν να:

  • αντιλαμβάνονται την σχέση τους με το πλαίσιο πρακτικής ή τον χώρο εργασίας,
  • εμπλέκονται ενεργητικά στις δράσεις, τα προγράμματα και τα δίκτυα των Φορέων εργασίας,
  • αναπτύξουν νέες στάσεις σε ότι αφορά το επιστημονικό προφίλ και την δεοντολογία (αξίες, όρια, λειτουργία, συμπεριφορά),
  • αναπτύξουν δεξιότητες γραπτής και προφορικής επικοινωνίας (σύνταξη κοινωνικού ιστορικού, συλλογή στοιχείων, λήψη συνέντευξης, κ.ά.),
  • να συνεργάζονται σε ομάδες και να εκπονούν εργασίες,
  • να μπορούν να παρουσιάσουν με επάρκεια μια εργασία με ηλεκτρονικά μέσα,
  • να χειριστούν αποτελεσματικά πόρους και πηγές στο διαδίκτυο.

Το κόστος συμμετοχής για το 4μηνο πρόγραμμα επιμόρφωσης, ανέρχεται στα 250 ευρώ.

Δείτε αναλυτικά το συνημμένο πρόγραμμα

Μετά τη λήξη του προγράμματος θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

 


 

Πληροφορίες:

Τόπος : Οι συναντήσεις των ομάδων θα πραγματοποιούνται στο Περιστέρι Αττικής,  Αισχύλου  5, Αθήνα.

Εγγραφές : Οι εγγραφές άρχισαν και θα διαρκέσουν έως 9 Μαρτίου 2018

Ημερομηνία έναρξης : Δευτέρα 05 Μαρτίου 2018

Διάρκεια: Μάρτιος-Απρίλιος-Μαιος-Ιούνιος 2018 (2ωρες μηνιαίες εκπαιδεύσεις /σύνολο: 32 διδακτικές ώρες ).*

Συντονίστρια Ομάδων: Μανιώτη Αγγελική

Τηλ.: 210 5913826

* Δείτε αναλυτικά το συνημμένο πρόγραμμα


Υπεύθυνος  εκπαίδευσης:

Παππάς Νικόλαος

Κοινωνικός Λειτουργός- Εκπαιδευτής Ενηλίκων.

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 




 

Δυο λόγια για τον Υπεύθυνο Εκπαίδευσης

Ο Νικόλαος Παππάς είναι Κοινωνικός Λειτουργός, μέλος του Σ.Κ.Λ.Ε., απόφοιτος ΑΤΕΙ Αθήνας με πολυετή συνεχής εργασιακή εμπειρία στο επάγγελμα και πολυετή εμπειρία στην εποπτεία και καθοδήγηση σπουδαστών σε πιστοποιημένα πλαίσια πρακτικής άσκησης Κοινωνικών Λειτουργών.

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στην Εκπαίδευση Ενηλίκων (ΕΑΠ- Τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών) με εμπειρία σε προγράμματα ΣΥ.Υ., μέλος της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ε.Ε.Ε.Ε).

Είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π)

Από το 2009 συνεργάζεται με την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ»  στα Ψυχοπαιδαγωγικά Κέντρα του Φορέα ως εξωτερικός συνεργάτης και επόπτης των Κοινωνικών Λειτουργών των δομών του φορέα.