Τετάρτη, 03 Απριλίου 2024 18:50

Όταν οι ωφελούμενοι προσφέρουν

 

Για τους ανθρώπους σε κατάσταση αστεγίας, κάθε μέρα φέρνει νέες προκλήσεις. Η έλλειψη σταθερής κατοικίας σημαίνει να παλεύεις με τα στοιχεία, είτε με καύσωνα είτε με κρύο. Αλλά ίσως η πιο βαθιά επίδραση της έλλειψης στέγης είναι η επίδρασή της στην αίσθηση αξιοπρέπειας και του ανήκειν. Το στίγμα που συνδέεται με το να είσαι άστεγος μπορεί να βαρύνει πολύ τα άτομα, επιδεινώνοντας τα συναισθήματα ντροπής και απομόνωσης.

Στο Πρόγραμμα  «Στέγαση και Εργασία για τους Αστέγους» των Δήμων Αιγάλεω και Περιστερίου με Διαχειριστή Φορέα την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» εργαζόμαστε καθημερινά παλεύοντας ενάντια στο στίγμα, προσπαθώντας να εντάξουμε κάθε άνθρωπο με βιώματα αστεγίας ξανά στην κοινότητα.

Στο πλαίσιο αυτό με την συνεργασία του Δήμο Αιγάλεω υλοποιήσαμε μία ακόμη δράση εθελοντισμού. Το τμήμα καθαριότητας του Δήμου και οι ωφελούμενοι του Προγράμματος, ανέλαβαν τον καθαρισμό της πλατείας Αγίου Ελευθερίου.

Στην δράση συμμετείχε ενεργά η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγάλεω, καθώς και οι εργαζόμενοι του φορέα Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ».