Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024 15:42

End Poverty: Εθελοντές της ICAP ενώνουν τις δυνάμεις τους με την «ΕΔΡΑ»

 

Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024, δεκαπέντε εθελοντές – εργαζόμενοι της ICAP OUTSCORING SOLUTIONS, επισκέφθηκαν τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Ιλίου, που συντονίζει η Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ», με τη συνεργασία του Δήμου Ιλίου.

 

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του εθελοντικού προγράμματος "ICAP OS Volunteers", που προωθεί δράσεις κοινωνικής προσφοράς, στηρίζοντας ευάλωτες ομάδες και ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι εθελοντές ενημερώθηκαν από το προσωπικό του φορέα για το σημαντικό έργο που επιτελείται στις δομές, οι οποίες προσφέρουν ζωτικής σημασίας αγαθά και υπηρεσίες σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

 

Στη συνέχεια, οι εθελοντές της ICAP, με ομαδικό πνεύμα, έλαβαν ενεργό μέρος σε διάφορες δράσεις, όπως:

  • Βοήθησαν στην προετοιμασία των γευμάτων του Κοινωνικού Συσσιτίου, προσφέροντας ζεστό φαγητό σε όσους το έχουν ανάγκη.
  • Συμμετείχαν στη διαλογή φαρμάκων στο Κοινωνικό Φαρμακείο, συμβάλλοντας στην εύρυθμη λειτουργία και την ομαλή παροχή φαρμακευτικής περίθαλψης στους ωφελούμενους.
  • Βοήθησαν στην οργάνωση και διαλογή της ιματιοθήκης του Κοινωνικού Παντοπωλείου, συμβάλλοντας στην ταξινόμηση και διανομή ρουχισμού και υποδημάτων.

 

Η εκδήλωση περιελάμβανε, επίσης, βιωματικά παιχνίδια ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης γύρω από θέματα φτώχειας και προσφοράς – εθελοντισμού.

Η «ΕΔΡΑ» ευχαριστεί θερμά την ICAP Outsourcing Solutions για την προσφορά των πρώτων υλών, την ενεργή συμμετοχή και εθελοντική της δράση στις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Ιλίου, που αποτελεί μια σημαντική πράξη αλληλεγγύης και ευαισθητοποίησης απέναντι στο φαινόμενο της φτώχειας.