Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022 10:07

15ο Art4More Festival - Δελτίο Τύπου

 

 

Περιστέρι, 18.10.2022

   

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκλήρωση Φεστιβάλ Τέχνης και Ψυχικής Υγείας ART4MORE 2022

‘’EcoMentArt’’ 

Το 15ο Φεστιβάλ Art4More ολοκληρώθηκε αφήνοντας μία πλήρη εμπειρία αισθήσεων και συναισθημάτων μέσα από τις διαδραστικές και ξεχωριστές δράσεις που επιφύλασσε για το κοινό που το επισκέφτηκε. Στο Φεστιβάλ ART4MORE 2022, του Οργανισμού Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ», η τέχνη είναι το μέσον για να βρει ο άνθρωπος την αλλοτινή του σύνδεση με τη φύση. Στόχος, η επανάκτηση της ψυχικής μας υγείας και η διασφάλισή της για τις επόμενες γενιές.

Για ακόμη μία χρονιά το ART4MORE παρουσίασε Εκθέσεις Σύγχρονης Τέχνης, προσκάλεσε σε Εργαστήρια, δημιούργησε κύκλους συζητήσεων με Ομιλίες στο Forum ‘’EcoMentArt’’,   ξάφνιασε και εντυπωσίασε με ιδιαίτερες Performances και ταξίδεψε με Μουσική... Σε απόλυτη σύνδεση με τη φύση!

Συγκεκριμένα, το τριήμερο 14, 15 & 16 Οκτωβρίου 2022 οι επισκέπτες του Φεστιβάλ είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τρεις Εκθέσεις Σύγχρονης Τέχνης, performances και ακροβατικές παραστάσεις, Ομιλίες από ανθρώπους της Επιστήμης, της πολιτικής σκηνής, της Τέχνης και των Γραμμάτων, Εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους και live Συναυλίες!

Ο διοργανωτής οργανισμός Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» ευχαριστεί θερμά για τη συμμετοχή τους:

Για τα Εργαστήρια: Νικολέττα Τρίκου, Δανάη Οικονόμου, Πένη Δεληγιάννη & Pink Unicorn Productions, Σταυρούλα Καζιάλε, Fabric Republic & Καλλιόπη Μαργαρίτου Ανεμογιάννη, Νίκο Νικολακόπουλο, την Οργάνωση ΓΗ και το πρόγραμμα FE-ARTY Roundtable.

Για τις Εκθέσεις, τους/τις καλλιτέχνες/ιδες: Ιάκωβου Βολκώβ, Gregg Segal, Chiu Chih, Chang Yu – Hsuan, Σταυρούλα Καζιάλε, Elisa Iannacone, που πρόβαλαν τα έργα τους μέσα από το Φεστιβάλ. Τον Βαγγέλη Ταμβάκο. Την Οργάνωση Aegean Rebreath για τις προβολές των μίνι ντοκιμαντέρ.

 

Για το EcoMentArt Forum: κ. Δημήτρη Κόντη για τον Συντονισμό, Πρόεδρο Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε, Πρόεδρο Επιστημονικού Συμβουλίου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ), Συντονιστή Διευθυντή Ψυχίατρο, 4ο Ψυχιατρικό Τμήμα Εισαγωγών & Μονάδα Γνωστικής Αποκατάστασης, ΨΝΑ, καθώς και τους εκπροσώπους πολιτικής σκηνής που απεύθυναν χαιρετισμό:

κ. Γιώργο Πατούλη, Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Ανδρέα Λεωτσάκο, Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών,

κ. Σταύρο Ζωγραφάκη, Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», Αντιπρύτανη Έρευνας & Διά Βίου Εκπαίδευσης, Καθ. του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών,

κ. Γιώργο Μπεκιάρη, Αντιδήμαρχο Υγείας & Πολιτικό Υπεύθυνο του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Περιστερίου, Πρόεδρο του Κέντρου Πρόληψης και Εξαρτήσεων «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ» και 2ου Κέντρου Υγείας Περιστερίου,

κα. Ευλαλία Γκιώνη, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Ιλίου για τον Συντονισμό Θεμάτων της Ψυχοκοινωνικής Υπηρεσίας & Παροχών καθώς και Υπεύθυνη Υγείας της Διεύθυνσης Προστασίας & Υγείας του Δήμου.

κα. Μαρία Σαπέλα, Γενική Γραμματέας του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού

Τους/τις εισηγητές/τριες για την παρουσίαση και την εισήγησή τους στο Forum, Θάνο Μπελαλίδη, Καθ. Μανώλη Πλειώνη, Άννα Καραδημητρίου, Αλέξανδρο Οικονόμου, Γεωργία Γεωργίου, Δέσποινα Παπαϊωάννου, Έλενα Σπυροπούλου, Μαίρη Μαρινοπούλου και τους λήπτες Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας των Οικοτροφείων ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ Ι και ΙΙ, Ιωάννα Νταλάκου, Περικλή Μπράζιο, Κωνσταντίνο Παπαδημητρίου.

Για τις Performances: Villa Incognito (Μάγδα Λάμπρου & Ιωάννα Μπέτση), Χρύσα Δημητρακοπούλου, Φαίη Μάλαμα & The Full House Team, Quilombo, Νίνα Σαββίδη & Ευαγγελία Μόσιου, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.

Για τις Μουσικές Παραστάσεις: Την εξαιρετική Μαρία Παπαγεωργίου, με τους βιρτουόζους μουσικούς της (Μιχάλης Βρέττας – Βιολί, Γιώργος Καρδιανός – Κιθάρα, Γιώργος Ντάνης – Μπάσο, Κρίτων Μπελλώνιας – Τύμπανα, Σοφία Ευκλείδου – Τσέλο) για το ονειρικό κλείσιμο του Φεστιβάλ, καθώς και την Prospero για το Management/Οργάνωση παραγωγής, αλλά και τον Χρήστο Κλαδά και τον Γιώργο Σταυρουλάκη, για την απολαυστική τζαζ παρουσία, στη διάρκεια των εγκαινίων.

Για τον χρόνο και τις δυνάμεις που αφιέρωσαν στην υποστήριξη του Φεστιβάλ, τους Εθελοντές και τις Εθελόντριες του Art4More 2022 την Όλγα Χαραλαμποπούλου, τη Μάρω Τσιρογιάννη, τον Στέλιο Ελευθερίου, την Κατερίνα Δασκαλέα, την Ελένη Μαούση, την Χριστίνα Νουτζιέντ, την Ειρήνη Σπανού, την Άννα Μερτζάνη, Άννα Σταματάκη, Κατερίνα Ζάγκα, τον Γιώργο Γουσέτη, τη Μαρία Γιαρίκα, την Βίκυ Γκαϊντέ, την Γεωργία Κολτσιδά και την Ράνια Ιωάννου.

Τους Υποστηρικτές Επικοινωνίας: Elculture.gr, Περιοδικό Σχεδία, Click at Life, Social Policy.gr, For Free.gr, Global Sustain, psychografimata.com

Το Φεστιβάλ διεξήχθη με την οικονομική υποστήριξη και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής  και του Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης». Με τη συμμετοχή του Δικτύου Υγιών Πόλεων.

Κλείνοντας, δεν ξεχνάμε να ευχαριστήσουμε όλους τους επισκέπτες που για ακόμη μια χρονιά παρά τον φθινοπωρινό και βροχερό καιρό στήριξαν έμπρακτα το Φεστιβάλ «ART4MORE»!

 

Διοργάνωση Φεστιβάλ Art4More:

Επιστημονική Ομάδα

Μαρία Κερασόγλου, Πρόεδρος Δ.Σ.

Αλέξανδρος Οικονόμου, Επιστημονικά Υπεύθυνος

Ιωάννα – Μαρία Λέκκα, Εργοθεραπεύτρια Οικοτροφείου «Ιπποκράτης Ι»

Κωνσταντίνα Γιαννιούδη, Εργοθεραπεύτρια Οικοτροφείου «Ιπποκράτης ΙΙ»

Εκθέσεις – Παραστάσεις: Μαριτίνα Κονταράτου, Θεωρητικός Τέχνης

Τμήμα Επικοινωνίας – Γεν. Συντονισμός: Αριστέα Γκούτσιου

Γραφείο Τύπου: Δημήτρης Οικονόμου

Digital Media: Ελένη Λιάσκου

Τμήμα Εθελοντισμού: Θεοδόσης Γκελτής

Υποστήριξη: Δανάη Οικονόμου, Θεατρολόγος

 

Περισσότερες πληροφορίες: Στα sites art4more.org και edra-coop.gr

Στείλτε μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Το Forum της Παρασκευής 14 Οκτωβρίου, προβλήθηκε μέσω του Facebook με live streaming και μπορείτε να το παρακολουθήσετε ανά πάσα στιγμή!

#art4more #art4more22 #mentalhealth #arts #culture #ecomentart