Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2021 14:57

"Support me" Project: Πρακτικός Οδηγός για εκπαιδευτές για την εκπαίδευση μεταναστών

 

                              Περιστέρι, 30 Σεπτεμβρίου 2021

 

Supporting practitioners to train Migrants in Europe - Support Me

 

Tο Ευρωπαϊκό έργο “Support Me” πηγάζει από το έργο “DIME” (2015-2018) «Ανάπτυξη μιας αναφοράς των δεξιοτήτων και των ενοτήτων κατάρτισης που ευνοούν την ένταξη των μεταναστών στην Ευρώπη», το οποίο πραγματοποιήθηκε σε 4 Μεσογειακές χώρες (Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία και Ελλάδα).

Κύριοι στόχοι του έργου είναι:

  • Η καθοδήγηση και εκπαίδευση του μεταναστευτικού κοινού μέσω μιας διεπιστημονικής προσέγγισης.
  • Η αναβάθμιση των ικανοτήτων των επαγγελματιών, προκειμένου να ανταποκριθούν στις ειδικές ανάγκες εκπαίδευσης των μεταναστών και να εφαρμόσουν το DIME με τον καλύτερο τρόπο.
  • Να ανταποκριθεί στις προσδοκίες ενός σημαντικού αριθμού εθελοντών που ζητούν να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους.
  • Να εκπαιδεύσει τους επαγγελματίες να αξιολογήσουν, να αναπτύξουν και να τονίσουν τις δεξιότητες των μεταναστών, εστιάζοντας στις βασικές ικανότητες και δεξιότητες, ώστε να βελτιωθεί η κοινωνική και επαγγελματική τους ένταξη.

Mε χαρά σας ενημερώνουμε πως ο Πρακτικός Οδηγός για εκπαιδευτές και εθελοντές σχετικά με την εκπαίδευση μεταναστών από μη Ευρωπαϊκές χώρες, βρίσκεται στην τελική φάση επεξεργασίας. Ο οδηγός δημιουργήθηκε στα πλαίσια του έργου “Support Me”, από μια κοινοπραξία ερευνητών, εκπαιδευτών, ψυχολόγων και εθελοντών από 5 διαφορετικές χώρες, οι οποίες συμμετέχουν στην εκπαίδευση και υποστήριξη των μεταναστών με σκοπό την κοινωνική και επαγγελματική τους ένταξη.

Το έργο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του προγράμματος Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι έχει διάρκεια 36 μήνες (1/09/2019 – 31/08/2022).

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο μπορείτε να βρείτε εδώ: http://www.supportme.insup.org/

 

Η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην παραγωγή της παρούσας έκδοσης δεν συνιστά αποδοχή του περιεχομένου, το οποίο αντικατοπτρίζει αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών, και η Επιτροπή δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.