Τετάρτη, 19 Απριλίου 2023 16:36

«Ποδόσφαιρο και Ψυχική Υγεία: Νιώθω, Αποδέχομαι, Δρω»

 

 

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ & ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Νιώθω - Αποδέχομαι - Δρω

 

Ημερίδα με θέμα «Ποδόσφαιρο και Ψυχική Υγεία: Νιώθω, Αποδέχομαι, Δρω» διοργανώνει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με την ΚΣΔΕΟ «ΕΔΡΑ» την Τρίτη 25 Απριλίου και ώρα 11:00 στο ξενοδοχείο Athens Marriott Λεωφ. (Ανδρέα Συγγρού 385, Αθήνα 175 64).

 

Από την επιστημονική ομάδα της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της έρευνας ''Ποδόσφαιρο & Ψυχική Υγεία'' και θα μιλήσουν για τα οφέλη του ποδοσφαίρου στην ψυχική υγεία ο κ. Αλέξανδρος Οικονόμου, Ψυχολόγος, Msc Ψυχικής Υγείας- Ιατρική Σχολή Αθηνών, Επιστημονικά Υπεύθυνος ΚΣΔΕΟ ΕΔΡΑ και η κα. Ροδάνθη Μποντόζη, Κοινωνιολόγος (cand. Clinical Psychologist), Υπεύθυνη Μ.Ψ.Α. «Ιπποκράτης ΙΙ» του φορέα ΚΣΔΕΟ ΕΔΡΑ.

 

Στους/Στις ομιλητ(ρι)ές της εκδήλωσης θα είναι ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Ντέμης Νικολαΐδης, η διεθνής βοηθός διαιτητή Χρύσα Κουρομπύλια, οι δημοσιογράφοι Χρήστος Σωτηρακόπουλος, Αλέξης Σπυρόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΣΑΠΠ Γιάννης Μπράχο, εκπρόσωποι της ΕΠΟ, πανεπιστημιακοί και ψυχολόγοι.


Στην ημερίδα θα συζητηθεί η επίδραση του ποδοσφαίρου στην ψυχική υγεία των παικτών, καθώς επίσης θα αναλυθούν, επιστημονικά και βιωματικά, τα ποικίλα οφέλη που προσφέρει το άθλημα ως μέσο ψυχικής ενδυνάμωσης και ευεξίας, για τα οποία θα μιλήσει ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας, Τάσος Μπακασέτας.


Η «ΕΔΡΑ» και η Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας συμπορεύονται προς την κατεύθυνση αξιοποίησης του ποδοσφαίρου ως θεραπευτικό εργαλείο, για τη βελτίωση της ψυχικής υγείας και έχουν αναπτύξει σειρά πρωτοβουλιών με κορυφαία τη διοργάνωση Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ψυχικής Υγείας, με τη συμμετοχή ληπτών υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης από όλη την Ελλάδα. 

 

Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ