Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2020 17:50

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ACTitude

 

 

 

Η «ΕΔΡΑ» συμμετέχει ως εταίρος στο Ευρωπαϊκό έργο ACTitude: Improvisation techniques training program for mental health professionals to empower patients with psychiatric diagnose to act against emotional and verbal violence, που αφορά την αντιμετώπιση της λεκτικής και συναισθηματικής βίας που υφίστανται άτομα με ψυχική ασθένεια. Toέργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+.

 

Απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας (π.χ. ψυχολόγους, εργοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, φροντιστές, κ.α.).

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ACTitude, με βάση τον αυτοσχεδιασμό, θα παρέχει στους επαγγελματίες που εργάζονται με την ομάδα-στόχο μια παρέμβαση/διαδικασία κατάρτισης  να ενδυναμώσουν  τα άτομα με ψυχική ασθένεια να αναγνωρίζουν πότε αποτελούν αντικείμενο  λεκτικής/σχεσιακής βίας και να αντιδρούν αναλόγως.

 

Περιλαμβάνει  εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον τομέα των συναισθημάτων, της ρύθμισης των συναισθημάτων, των  στρατηγικών αντιμετώπισης, των κοινωνικών δεξιοτήτων και των δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων.

 

Κύριος στόχος του έργου ACTitude είναι να αναπτύξει μια καινοτόμο μεθοδολογία βασισμένη σε τεχνικές αυτοσχεδιασμού για επαγγελματική χρήση, η οποία θα βοηθήσει να ενδυναμώσουν τα άτομα που πάσχουν από ψυχικές διαταραχές να αντιμετωπίσουν την κοινωνική απόρριψη με τη μορφή λεκτικής κακοποίησης, κοροϊδίας και σχεσιακής επιθετικότητας, στην οποία εκτίθενται.

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί εκπαίδευση σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας μέσω τηλεδιάσκεψης στις κάτωθι ημερομηνίες και ώρες:

 

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020, 9π.μ. – 12μ.μ.

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020, 9π.μ. – 12μ.μ.

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020, 9π.μ. – 12μ.μ.

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020, 9π.μ. – 12μ.μ.

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020, 9π.μ. – 12μ.μ.

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020, 9π.μ. – 12μ.μ.

 

Θα θέλαμε να καλέσουμε επαγγελματίες ψυχικής υγείας που απασχολούνται στις δομές σας να παρακολουθήσουν το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στο email:marialekka15@gmail.com έως τις 9 Οκτωβρίου 2020. Καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

 

 

Λέκκα Ιωάννα-Μαρία,

Υπεύθυνη προγράμματος ACTitude

Εργοθεραπεύτρια, Οικοτροφείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ Ι»

Τηλ. επικοινωνίας: 210.5020778 (10π.μ. – 2μ.μ.)

 

 

More in this category: « SAVE THE DATE - ART4MORE 2020!