ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟΝ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ

Το ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟΝ Πολιτισμού και Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας παρέχει την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν με τρόπο βιωματικό την μοναδική μας ελληνική κληρονομιά, τον αρχαίο λόγο και πολιτισμό μας. Στα εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιεί έχει εντάξει την διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας σε παιδιά 6-11 ετών.

Ένας συνδυασμός θεματικών ενοτήτων που περιλαμβάνει ευχάριστα εικονογραφημένα κείμενα εμπλουτισμένα με στοιχεία από την ελληνική τέχνη, την μυθολογία, την ιστορία και την καθημερινή ζωή των αρχαίων Ελλήνων βοηθούν τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τον αρχαίο κόσμο με τρόπο ψυχαγωγικό και ευχάριστο.

Τα μαθήματα συμπληρώνονται με επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, ζωντανεύοντας το θαύμα της Αρχαίας Αθήνας. Τα παιδιά εξερευνούν τους χώρους και τα μνημεία, κάνοντας ένα μαγικό ταξίδι στο πέρασμα των χρόνων.

H γνωριμία με την αρχαία γλώσσα και τον πολιτισμό συμβάλλουν στην γλωσσική ανάπτυξη και την αισθητική καλλιέργεια, καθώς και στην διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού.

Το πρόγραμμα στηρίζεται από την «ΕΔΡΑ», μέσω του Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου «ΠΝΟΗ».

Έναρξη μαθημάτων: 10 Νοεμβρίου 2009

Υπεύθυνη διδασκαλίας: Αθ. Παπακωνσταντίνου

Πληροφορίες: Ψυχοπαιδαγωγικό Kέντρο ΠΝΟΗ

Γαστούνης και Γουμενίτσης 14, Περιστέρι

Τηλ/Φαξ: 210 5901243