Ένταξη ατόμων στην Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) «Νεφέλη»

Η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) «Νεφέλη» αναζητά άτομα για ένταξη στο πλαίσιο της.

Απευθύνεται σε άτομα ηλικίας άνω των 16 ετών με Νοητική Υστέρηση ή Αυτισμό και έχει σαν κύριο στόχο την παροχή ενός ζεστού και οικογενειακού περιβάλλοντος φιλοξενίας σε ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης,  όταν η οικογένεια δυσκολεύεται ή αδυνατεί να το κάνει.

Η τοποθεσία της σε  κεντρικό σημείο του δήμου Ιλίου, μέσα στον κοινωνικό ιστό , παρέχει  άμεση πρόσβαση στην κοινότητα, ενδυναμώνοντας την κοινωνική ενσωμάτωση και την καθημερινή πραγματοποίηση εξωτερικών ψυχαγωγικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Οι ένοικοι της Στέγης υποστηρίζονται σε εικοσιτετράωρη βάση από την επιστημονική ομάδα, η οποία απαρτίζεται από την υπεύθυνη της δομής-εργοθεραπεύτρια, ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό και ειδικά εκπαιδευμένους φροντιστές .

Tην επιστημονική ομάδα ενισχύουν οι εξωτερικοί συνεργάτες: ψυχίατρος, γενικός γιατρός, δικηγόρος  και διατροφολόγος.

Όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά, στόχο έχουμε την εξατομικευμένη παρέμβαση με βάση τις ανάγκες, τις δεξιότητες και τις επιθυμίες του κάθε ατόμου. Απώτερος στόχος μας  είναι η επίτευξη του μέγιστου επιπέδου λειτουργικότητας και κατ’ επέκταση , η εξασφάλιση μια ποιοτικής καθημερινής ζωής μέσα στην κοινότητα.

Περισσότερες πληροφορίες στο 2102435803 ή επισκεφτείτε το http://www.edra-coop.gr/el/stegi-upostirizomenis-diabiosis.html

 

 

 

 

{youtube}YNRoBeX1JE4{/youtube}