ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ  ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΕΟΠΠΕΠ

Για τον Επόμενο κύκλο εξετάσεων ΕΟΠΠΕΠ που θα πραγματοποιηθεί από

31/10 έως  03/11 – Κατάθεση αιτήσεων έως και 28/10/2016

 

Σκοπός  του προγράμματος

Σε συνεργασία με την Δρ. Καλλιόπη Παπουτσάκη, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» διοργανώνει πρόγραμμα προετοιμασίας των υποψηφίων  εκπαιδευτών ενηλίκων της μη τυπικής εκπαίδευσης για τις εξετάσεις πιστοποίησης του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. Το πρόγραμμα το οποίο έχει προσαρμοστεί στις προβλεπόμενες διαδικασίες αξιολόγησης, περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Το θεωρητικό μέρος εστιάζει στις κυριότερες διδακτικές ενότητες της τράπεζας θεμάτων και το πρακτικό μέρος στην προετοιμασία των υποψηφίων για το σχεδιασμό της μικροδιδασκαλίας και της συνέντευξης, οι  οποίες αποτελούν το δεύτερο μέρος της εξέτασης.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 39 του Νόμου 4342/2015 (ΦΕΚ 143/Α’/09-11-2015) από 1.9.2017 η πιστοποιημένη εκπαιδευτική επάρκεια αποτελεί προϋπόθεση προκειμένου εκπαιδευτής να μετάσχει σε χρηματοδοτούμενο από δημόσιους πόρους πρόγραμμα της μη τυπικής εκπαίδευσης.

Ειδικότερα οι εκπαιδευτικοί στόχοι του προγράμματος είναι:

Α) Η προετοιμασία των υποψηφίων σε  σημαντικές θεωρητικές ενότητες και η ανάπτυξη βασικών ενοτήτων της Τράπεζας Θεμάτων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.  – Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού. (Επεξήγηση και κατανόηση των ερωτήσεων της τράπεζας δεδομένων του ΕΟΠΠΕΠ και εξοικείωση με την διαδικασία των συγκεκριμένων εξετάσεων)

Β) Η εκπαίδευση των εκπαιδευομένων με σκοπό το σχεδιασμό και την υλοποίηση της μικροδιδασκαλίας. Οι εκπαιδευόμενοι θα είναι σε θέση να σχεδιάσουν, να παρουσιάσουν και να λάβουν ανατροφοδότηση στη διδασκαλία που θα παρουσιάσουν στις εξετάσεις Πιστοποίησης Εκπαιδευτών Ενηλίκων της μη τυπικής εκπαίδευσης του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Γ) Προετοιμασία των υποψηφίων για τη  συνέντευξη

Το πρόγραμμα αποτελείται:

Θεωρητικό μέρος: Θα αναπτυχθούν οι κυριότερες θεματικές της εκπαίδευσης ενηλίκων

Πρακτικό μέρος: Σχεδιασμός μικροδιδασκαλίας - Προετοιμασία των υποψηφίων για τη  συνέντευξη

Χρονική Διάρκεια

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί σε  δύο ημέρες (Δευτέρα 31/10/2016 και Πέμπτη 3/11/2016) και θα ολοκληρωθεί σε 8 διδακτικές ώρες, οι οποίες θα κατανεμηθούν ως εξής:

Θεωρητικό μέρος 4 ώρες :

  • Ανάπτυξη των βασικών ενοτήτων της Τράπεζας Θεμάτων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.
  • Υποδείξεις για τον τρόπο προετοιμασίας της μικροδιδασκαλίας.

Πρακτικό μέρος 4 ώρες:

Κατά τη διάρκεια του πρακτικού μέρους πρόκειται να γίνει η παρουσίαση των μικροδιδασκαλιών- Προετοιμασία για τη συνέντευξη που αποτελεί το 2ο μέρος της εξέτασης στις Εξετάσεις Πιστοποίησης του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. σε συνδυασμό με τη μικροδιδασκαλία.

 

Σε ποιους απευθύνεταιΤο πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτές ενηλίκων κάθε τύπου φορέα (ΙΕΚ, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης –τέως ΚΕΚ, Φορείς Άτυπης Μάθησης, Κολεγίων κλπ) που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις πιστοποίησης επάρκειας εκπαιδευτών ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ.

Το Πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ»

Αισχύλου 5, 12134  Περιστέρι (Στάση Μετρό Περιστέρι)

Κόστος Εκπαιδευτικού Προγράμματος:  70 ευρώ

Το  σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί:

  • Δευτέρα 31/10/2016 και ώρα:11:00-15:00
  • Πέμπτη  3/11/2016 και ώρα: 11:00-15:00

Για πληροφορίες – Δηλώσεις Συμμετοχής αποστείλετε email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο /ιδιότητα/ τηλέφωνο επικοινωνίας). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο τηλέφωνο τηλ.  210 5913826 και στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.