Η Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. "ΕΔΡΑ" συμμετείχε στο Συνέδριο που διοργάνωσε η ΜΚΟ Equal Society με θέμα «Από το Κεφάλαιο στην Κοινωνία». Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο ALBA Graduate Business School και παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του προγράμματος «Social Value - Μέτρηση Κοινωνικής Απόδοσης Επενδύσεων» που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη.
Στο Συνέδριο παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του προγράμματος «Social Value - Μέτρηση Κοινωνικής Απόδοσης Επενδύσεων», που υλοποιείται από την Equal Society σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη και αφορά στην ανάπτυξη και εφαρμογή της μεθοδολογίας SROI (Social Return on Investment), μία μεθοδολογία που δίνει έμφαση στην ανθρώπινη εμπειρία και πώς αυτή μπορεί να αλλάξει σταδιακά την οικογένειά μας, την πόλη μας, τον κόσμο μας.
Την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» εκπροσώπησε η κα. Αριστέα Γκούτσιου, Υπεύθυνη Στρατηγικής Επικοινωνίας & Ανεύρεσης Πόρων του φορέα (συμμετοχή στο πάνελ Social Value bring us Together), καθώς και η κα. Αγγελική Μανιώτη, Υπεύθυνη κατάρτισης του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης της «ΕΔΡΑΣ» (συμμετοχή στο πάνελ ΜΚΟ, Δημόσιοι Φορείς & Επιχειρήσεις : Και όμως γίνεται ΜΑΖΙ, όπου έγινε κοινή παρουσίαση με την κα. Μαυρομιχάλη Έλενα Scaling Program Manager του Impact Hub Athens). Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου ανταλλάχθηκαν απόψεις και καλές πρακτικές με πολλούς και σημαντικούς φορείς οι οποίοι επιθυμούν οι δράσεις τους να προσφέρουν στην κοινωνική αλλαγή και να έχουν το μέγιστο δυνατό κοινωνικό αντίκτυπο
Η Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» αποτέλεσε έναν από τους δέκα φορείς που δραστηριοποιούνται στην ελληνική επικράτεια και συμμετείχαν στην έρευνα που διεξήχθη μέσω του προγράμματος «Social Value - Μέτρηση Κοινωνικής Απόδοσης Επενδύσεων». Συγκεκριμένα, αποτιμήθηκε η κοινωνική αξία που παράγει το Κοινωνικό Φαρμακείο των Κοινωνικών Δομών Ιλίου για τη χρονική περίοδο Μάιος 2014 - Μάιος 2015 και υπολογίστηκε η παραγόμενη κοινωνική αξία της συγκεκριμένης δράσης.
Η μέθοδος Social Return On Investment (SROI) που χρησιμοποιήθηκε για την πραγματοποίηση της έρευνας αφηγείται την ιστορία της αλλαγής, «Theory of Change» που βιώνουν οι άμεσα εμπλεκόμενοι, λαμβάνοντας υπόψη ποιοτικά, ποσοτικά και λογιστικά στοιχεία. Η συγκεκριμένη διαδικασία που ακολουθήθηκε βοήθησε με αυτό τον τρόπο να αποδοθεί η χρηματική αξία σε αποτελέσματα όπως η αισιοδοξία, η ευημερία, καλύτερες διαπροσωπικές σχέσεις κτλ., βοηθώντας έτσι να δοθεί μία ολοκληρωμένη εικόνα για την κοινωνική αξία που έχει παράξει το Κοινωνικό Φαρμακείο.