Μονοήμερο Σεμινάριο κατάρτισης στα Ανθρώπινα Δικαιώματα
Τη Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε μονοήμερο σεμινάριο κατάρτισης στον οργανισμό «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων – ΕΔΡΑ» για μέλη του προσωπικού και εθελοντές. Το σεμινάριο, το οποίο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος «Civic Help for Anti-Racism Measures in youth work – CHARM II», εστιάστηκε στη θεματική της αναπηρίας, την προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και την καταπολέμηση του ρατσισμού και των διακρίσεων.
Τα μέλη του προσωπικού της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο «ΕΔΡΑ», και οι τέσσερις (4) εθελοντές, που συμμετείχαν στο σεμινάριο, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να συζητήσουν και γενικότερα, να προβληματισθούν πάνω σε διάφορες πτυχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δύο (2) εκπαιδευτές, με τη χρήση μεθόδων και εργαλείων Μη Τυπικής Μάθησης, βοήθησαν τους συμμετέχοντες να συνειδητοποιήσουν τη σημασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να κάνουν τη σύνδεση που υπάρχει ανάμεσα σε θεμελιώδεις έννοιες και αξίες με διαστάσεις της καθημερινής πρακτικής που συναντούν στο χώρο εργασίας τους, αλλά και στη προσωπική τους ζωή.

(Οι συμμετέχοντες παίζοντας ένα παιχνίδι ρόλων)
Οι συμμετέχοντες έπαιξαν παιχνίδια, άλλαξαν τους ρόλους τους, έκανα θεατρικά παιχνίδια, βιώσαν την εμπειρία της αναπηρίας, έμαθαν και διασκέδασαν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου.

(Οι συμμετέχοντες σε μια βιωματική άσκηση ζουν την εμπειρία της αναπηρίας στο δρόμο)