Ημερίδα ενημέρωσης από την ΠΝΟΗ στο 3ο νηπιαγωγείο Άνω Λιοσίων

Ημερίδα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για γονείς και εκπαιδευτικούς οργάνωσε το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο Πνοή στα Άνω Λιόσια. Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Φυλής (Κ.Ε.ΔΗ.Φ.) στα πλαίσια της συνεργασίας με τον κοινωνικό φορέα «ΕΔΡΑ» από το 2012, έχει αναπτύξει μια σειρά ειδικευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων λαμβάνοντας υπόψη τις υπάρχουσες ανάγκες στο χώρο της ψυχικής υγείας των παιδιών αλλά και την αναγκαιότητα για συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση γονέων και εκπαιδευτικών.

Στα πλαίσια των δύο ψυχοπαιδαγωγικών κέντρων που λειτουργούν στο Δήμο Φυλής που απευθύνονται σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες η «ΠΝΟΗ» ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ, μετά από πρόσκληση της διευθύντριας και των εκπαιδευτικών του 3ου νηπιαγωγείου Άνω Λιοσίων, διοργάνωσε ημερίδα που απευθυνόταν σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

Η ημερίδα είχε ως θέμα: «Διαταραχές Λόγου και Συμπεριφοράς στη περίοδο της προσχολικής ηλικίας» και πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του 3ου νηπιαγωγείου. Στην δίωρη διάρκειά της παρουσιάστηκαν εισηγήσεις από ειδικευμένους επιστήμονες στο χώρο της ψυχοσυναισθηματικής ανάπτυξης των παιδιών και των δυσκολιών στο λόγο ενώ έγινε επίσης ανοιχτή συζήτηση μεταξύ ειδικών και κοινού η οποία είχε μεγάλο ενδιαφέρον.

Από τους θεραπευτές της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο «ΕΔΡΑ» συμμετείχαν οι:

Μπαντούνος Γιάννης, Κοινωνικός Λειτουργός, ο ο οποίος έκανε «Γνωρίμια με την «ΠΝΟΗ» Άνω Λιοσίων»

Κώτση Ελπινίκη, Λογοθεραπεύτρια, που μίλησε για την «Ανάπτυξη του Λόγου και Λογοθεραπεία» και

Λιάκου Σοφία, Ψυχολόγος, η οποία μίλησε για την «Προσαρμογή στο νηπιαγωγείο και θετικές αρχές διαπαιδαγώγησης»