Η Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. Έδρα πραγματοποίησε ημερίδα την Παρασκευή 26 Απριλίου με θέμα τις πρακτικές υποστηριζόμενης διαβίωσης με πρότυπο παράδειγμα τη Σ.Υ.Δ. Νεφέλη, στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αγίων Αναργύρων. Την εκδήλωση άνοιξαν η υπεύθυνη της δομής Ξένια Μαθιούδη και ο ψυχολόγος Αθανάσιος Ηλιόπουλος, οι οποίοι κατέδειξαν το σημαντικό έργο της Σ.Υ.Δ. αλλά και τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν στη δράση τους.

Ανάμεσα στους ομιλητές, η Πέννυ Παπανικολοπούλου, ψυχολόγος και Επιστημονική Υπεύθυνη της TACT HELLAS,  διαφώτισε το κοινό σχετικά με το ρόλο της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ως προνοιακή δομή, ενώ παράλληλα έθεσε στο επίκεντρο της συζήτησης το ρόλο του γονέα για την υγιή λειτουργία αντίστοιχων δομών.

Την ημερίδα έκλεισε ο Επιστημονικός Υπεύθυνος της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. Έδρας, Αλέξανδρος Οικονόμου, ο οποίος με τη σειρά του αναφέρθηκε στη στρατηγική ανάπτυξη των δομών πρόνοιας ως μοντέλο ανάπτυξης και πρόληψης, ενώ ως απαραίτητη προϋπόθεση για την περεταίρω βελτίωση των κοινωνικών δομών κατέδειξε την αλληλεγγύη που πρέπει να διέπει τους πολίτες μιας κοινωνίας.

Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή στη διάρκεια της εκδήλωσης, υπήρξε η ομιλία της μητέρας ενός εξυπηρετούμενου της  Σ.Υ.Δ. Νεφέλης, η οποία μίλησε  από καρδιάς  για το έργο της δομής ειδωμένο από την πλευρά της οικογένειας.

Με τη λήξη της ημερίδας, κοινό και ομιλητές αντάλλαξαν απόψεις, σε μια συζήτηση που άφησε κατά κόρον θετικό μήνυμα στους παρευρισκόμενους.