Tuesday, 12 April 2022 14:10

Ευρωπαϊκό Έργο "Together": 3o Newsletter

NEWSLETTER #3 – ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2022

 

ΠΩΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ “TOGETHER

 

Το Ευρωπαϊκό Έργο Erasmus+ “Together” ολοκληρώθηκε, δημοσιεύθηκαν τα τελευταία αποτελέσματα και διοργανώθηκαν οι τελικές εκδηλώσεις.

 

Αποτελέσματα έργου “Together

 

Όλα τα εργαλεία που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια των δύο ετών του έργου έχουν οριστικοποιηθεί και έχουν δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του έργου. Σε συνολικό επίπεδο, στόχευαν στην ευαισθητοποίηση σχετικά με το θέμα των νεαρών φροντιστών, βοηθώντας τους να αυτοπροσδιοριστούν και να επικοινωνήσουν ανοιχτά και με ειλικρίνεια με όλη την οικογένεια. Η προσέγγιση ολόκληρης της οικογένειας συνιστά τη βάση των στόχων του έργου, καθώς εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο, η προώθηση της θετικής οικογενειακής δυναμικής μπορεί να αυξήσει την ευημερία των νεαρών φροντιστών και όλων των μελών της οικογένειας. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, δημιουργήθηκαν διαφορετικά αποτελέσματα, αφενός για να υποστηρίξουν τους νέους φροντιστές και τις οικογένειες να επικοινωνήσουν θετικά και αποτελεσματικά σχετικά με τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει η φροντίδα και αφετέρου για να βοηθήσουν τους επαγγελματίες να υποστηρίξουν αυτές τις ομάδες-στόχους. Τα παρακάτω αποτελέσματα είναι διαθέσιμα δωρεάν, στις 4 γλώσσες των χωρών εταίρων στον ακόλουθο σύνδεσμο: project website:

  • Η βάση δεδομένων Together, που περιέχει εθνικούς και διεθνείς πόρους για το θέμα των νεαρών φροντιστών.
  • Ένα σύνολο ad hoc πόρων που απευθύνονται σε νέους φροντιστές, μέλη της οικογένειας και επαγγελματίες για την προώθηση της αναγνώρισης και της επικοινωνίας.
  • Το μοντέλο του εργαστηρίου Together για τη δημιουργία μιας βιωματικής διαδρομής για νεαρούς φροντιστές και μέλη της οικογένειας, σχετικά με τα συναισθήματα, τις ανάγκες, την επικοινωνία και τον αντίκτυπο των ευθυνών φροντίδας.
  • Το μάθημα Together, που είναι διαθέσιμο διαδικτυακά και υπάρχει η δυνατότητα εκτύπωσής του. Στόχος είναι η αύξηση των γνώσεων των επαγγελματιών, σχετικά με το θέμα, η καθοδήγηση στη χρήση των πόρων και στην υλοποίηση και αξιολόγηση της βιωματικής παρέμβασης με βάση το μοντέλο Together.

 

Τελική Διακρατική Συνάντηση Εταίρων 

Στις 17 Μαρτίου 2022, οι εταίροι του έργου συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες για την τελική διακρατική συνάντηση, η οποία υλοποιήθηκε από τον εταίρο EuroCarers. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με υβριδικό τρόπο (διαδικτυακά και διά ζώσης), προκειμένου να επιτραπεί η συμμετοχή όλων των εταίρων. Η συνάντηση ήταν μια ευκαιρία να συζητηθούν τα αποτελέσματα του έργου και τα μελλοντικά βήματα. Ειδικότερα, εστίασε στον αντίκτυπο που είχε το έργο στις οργανώσεις που συμμετείχαν και στο εάν και κατά πόσο ωφελήθηκαν από το έργο και τις δραστηριότητές του. Συμπερασματικά, κοινοποιήθηκαν ιδέες και προτάσεις για μελλοντικά έργα προκειμένου να συνεχιστεί η ευαισθητοποίηση και η εργασία, για την προώθηση της ευημερίας των νεαρών φροντιστών.

 

                                                            

 

Εθνικές και Διεθνείς Εκδηλώσεις

Το Μάρτιο, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις προβολής του έργου, σε εθνικό επίπεδο, με στόχο την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων του έργου Together. Προκειμένου να διαδοθούν τα εργαλεία του έργου Together και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η σύμπραξη των εταίρων διοργάνωσε με υβριδικό τρόπο ένα διεθνές συνέδριο στις 18 Μαρτίου 2022, που απευθύνθηκε σε νέους εργαζόμενους, κοινωνικούς λειτουργούς, εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και άλλους σχετικούς ενδιαφερόμενους φορείς. Η εκδήλωση αποτέλεσε μια ευκαιρία για τους εταίρους, ώστε να μοιραστούν τη δουλειά και τις εμπειρίες τους, με την υποστήριξη εμπειρογνωμόνων, προσδίδοντας αξία στο έργο Together.

 

                                                             

 

Ήρθε η στιγμή να πούμε αντίο

 

Το έργο έφτασε στο τέλος του και θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε όλους γι’ αυτήν την εκπληκτική εμπειρία! Για να μάθετε περισσότερα για το έργο Together και τα αποτελέσματά του, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας:  www.togethereuproject.eu

 

Ελπίζουμε να βρεθούμε ξανά σύντομα, για τους νεαρούς φροντιστές!

 

Το έργο υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του προγράμματος Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

 

                                                                                 

 

 

Η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην παραγωγή της παρούσας έκδοσης δεν συνιστά αποδοχή του περιεχομένου, το οποίο αντικατοπτρίζει αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών, και η Επιτροπή δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.