Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017 16:02

1η Διακρατική Συνάντηση του "EVENTS Project"

Η 1η Διακρατική Συνάντηση του Ευρωπαϊκού  Έργου "EUROPEAN VOLUNTEER EVENTS for THERAPY through SPORTS" (EVENTS Project),  πραγματοποιήθηκε στις 23 & 24 Νοεμβρίου 2017, με τη συμμετοχή 17 ευρωπαϊκών Φορέων Ψυχικής Υγείας από 14 χώρες (EUFAMI BE, First Fortnight IE,  COOS Marche ΙΤ, OZARA SI, SPORIUM TR, CESIE Org IT, University of Kent UK, SSOI Rijeka CR, Fundacion Intras ES, Merseyside Expanding Horizons UK, ASOK  LI, FOKUS Praha CZ, Red Cross Munich DE, Nadja Centre Foundation BG, UNAFAM FR, Villa Montesca IT, ANARP PT). Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και ελληνικοί οργανισμοί Ψυχικής Υγείας οι oποίοι αναπτύσσουν σχετικές δράσεις.

Η 1η Ευρωπαϊκή Αθλητική Διοργάνωση για την Ψυχική Υγεία, η οποία θα πραγματοποιηθεί με την έμπρακτη συμπαράσταση της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Γαλατσίου, αποτελεί το επιστέγασμα της νέας στρατηγικής που αναδεικνύει την αυτοτελή και εξειδικευμένη προσέγγιση της Φυσικής Άσκησης και του Αθλητισμού ως κρίσιμου και αποτελεσματικού παράγοντα για μια ολιστική παρέμβαση στο πεδίο της Ψυχικής Υγείας. Συντονιστής του έργου είναι ο οργανισμός «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων - ΕΔΡΑ» που δραστηριοποιείται στο πεδίο της Ψυχικής Υγείας από το 2001 (www.edra-coop.gr).

Αλέξανδρος Οικονόμου, Μαρία Κερασόγλου, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος

Αλέξανδρος Οικονόμου, Μαρία Κερασόγλου, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος

 

Η πρώτη μέρα της Συνάντησης φιλοξενήθηκε το Πολιτιστικό Κέντρο «Καμίνι», του Δήμου Γαλατσίου όπου ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γαλατσίου, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος και ο Αντιπρόεδρος του Δικτύου ENALMH, Αλέξανδρος Οικονόμου, αναφέρθηκαν στο πλαίσιο σύνδεσης των Φορέων τους με τους στόχους και την υλοποίηση του EVENTS Project . Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Άλσους Βεΐκου όπου θα φιλοξενηθούν οι 2 πρώτες μέρες της 1ης Ευρωπαϊκή Αθλητική Διοργάνωση για την Ψυχική Υγεία (7 & 8 Σεπτεμβρίου 2018). Η ολοκλήρωση του τριήμερου προγράμματος και η τελετή λήξης (9/9/’18) θα γίνει στο Πεδίο του Άρεως, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Ξενάγηση στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Άλσους Βεΐκου

Η δεύτερη ημέρα της Συνάντησης, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Ξενοδοχείου Stanley,  ήταν αφιερωμένη στην στρατηγική επικοινωνίας του έργου και στη σύνδεση του με την ευρωπαϊκή καμπάνια - με αφετηρία τον Ιανουάριο του 2018 - για ένα κίνημα που θα προάγει έναν δραστήριο τρόπο ζωής, τον αθλητισμό για όλους, τον αθλητισμό για την ψυχή.

 

Περισσότερες Πληροφορίες:

Νίκος Ανδρεόπουλος, Project Manager EVENTS Project, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ιωάννα Ζυμαρίτη, Τμήμα Επικοινωνίας EVENTS Project, ioanna.zimariti@edra-coop.gr

Τηλ. Επικοινωνίας, 2121043898