Παρασκευή, 09 Απριλίου 2021 14:16

Newsletter Μαρτίου του Ευρωπαϊκού Έργου Together

Το διετές ευρωπαϊκό πρόγραμμα με τίτλο TOGETHER - A whole Family Approach for Young Carers υλοποιείται με την υποστήριξη του προγράμματος Erasmus+ και στοχεύει στη στήριξη των παιδιών και των νέων που έχουν αναλάβει τον ρόλο του Φροντιστή στο σπίτι, παρέχοντας καθημερινή φροντίδα και στήριξη σε κάποιο μέλος της οικογένειας που το έχει ανάγκη. Συχνά, τα παιδιά που φροντίζουν τους γονείς ή άλλα μέλη της οικογένειας, χρειάζονται τα ίδια υποστήριξη αναφορικά με την εξισορρόπηση των δύο ρόλων που επιτελούν, καθότι μπορεί να στερούνται συχνά ώρες παιχνιδιού, κοινωνικής επαφής, ή εκπαίδευσης, συγκριτικά με άλλα παιδιά της ηλικίας τους, λόγω των καθηκόντων που έχουν αναλάβει.

Διαβάστε το συνημμένο Δελτίο Τύπου 

Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021 21:45

Athena Begin Project – Newsletter 1

Το διετές έργο “Athena Begin: European Cooperation Against Domestic Violence towards People with Intellectual Disabilities” χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα EU Rights, Equality and Citizenship Programme (REC) και διαρκεί από την 1η Δεκεμβρίου 2019, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021. Εστιάζει στη δημιουργία κατάλληλων εκπαιδευτικών εργαλείων για επαγγελματίες που στηρίζουν ανθρώπους με αναπηρία, οι οποίοι ενδέχεται να είναι περισσότερο ευάλωτοι σε περιστατικά κακομεταχείρισης, ενδοοικογενειακής βίας και επιθέσεις με βάση το φύλο τους (έμφυλη βία).

Συνημμένο θα βρείτε το 1o Newsletter του έργου. 

 

Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021 21:38

Capability-TB Project

Capability-TB Project (“Development of a Training Program for improving Inclusion and Participation of Persons with Disability through Timebanking”), is implemented with the support of the Erasmus+ programme of the European Union and has a duration of 24 months (November 2020 – October 2022).

The aim is to develop a training program, which will improve inclusion and participation of persons with disabilities through TimeBanking.

 

The project wishes to reach the following objectives:

 • Motivate people to use Time Bank platforms.
 • Promote self-knowledge and discovery of capabilities.
 • Increase participation in social networks structured through Time Banks.
 • Promote mutual support and interaction between people with different capabilities.
 • Promote the easy and cost-effective access to goods and services.
 • Promote the participation of Caregivers through effective cooperation with persons with disabilities in Time Banks.
 • Develop general and specific digital skills related to online Time Bank platforms.

 

Capability-TB project is coordinated by Amica (Spain) and implemented in cooperation with other leading European entities in the field of disability such as COPAVA (Spain), CECD Mira Sintra (Portugal), CSS Forlí (Italy), K.S.D.E.O. EDRA (Greece); experts in the sharing economy such as FORBA (Austria) and e-learning methodology such as IED (Greece).

 

More info:

f: https://www.facebook.com/Capability-Tb-115640397024705

i: https://www.instagram.com/capability_tb/ 

t: https://twitter.com/CapabilityTb

y: https://www.youtube.com/channel/UCJ_fiNQBlZQ_y6qTRaXlRXQ

Website: https://capacity-tb.eu/

 

The European Commission's support for the production of this publication does not constitute an endorsement of the contents, which reflect the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ

*Αποστολή βιογραφικού αποκλειστικά στο mail  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Περιστέρι 8/4/2021

Το Διοικητικό Συμβούλιο του φορέα Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων - Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ», έχοντας υπόψη:

-Tην υπ' αριθμ. πρωτ. Α3α/οικ.876/16.5.2000 Κοινή Υπουργική Απόφαση «Καθορισμός του τρόπου οργάνωσης και λειτουργίας των Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης

(Οικοτροφεία, Ξενώνες) και των Προγραμμάτων Προστατευμένων Διαμερισμάτων του άρθρου 9 του Ν. 2716/99» (ΦΕΚ 661/Β/23.5.2000), όπως τροποποιήθηκε με την υπ' αριθμ. πρωτ. Υ5β/Γ.Π.οικ.56675/11.06.2013 ΚΥΑ (ΦΕΚ 1426/Β΄/12.06.2013),

- Την απόφαση του Δ.Σ και την  του επιστημονικά υπευθύνου σχετικά με την έγκριση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη σύναψη σύμβασης αορίστου χρόνου για δυο (2) θέσεις γενικών καθηκόντων για κάλυψη αντίστοιχης θέσης στο Οικοτροφείο Ιπποκράτης ΙΙ στο Περιστέρι Αττικής. 

ΕΓΓΡΑΦΑ - ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ :
 
Βιογραφικό Σημείωμα αποστολή ηλεκτρονικά στην διεύθυνση Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.    

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΜΕΧΡΙ 19/4/2020!

Το ευρωπαϊκό έργο “Restoring Respect Project” (RRP) στοχεύει στη δημιουργία, εφαρμογή και προώθηση μιας διαδραστικής πλατφόρμας και μιας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, προσαρμοσμένης στις ανάγκες των προσφύγων και των μεταναστών που ζουν σε ευρωπαϊκές χώρες.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του RRP, θα σχεδιαστεί ένα πιστοποιημένο e-course, που θα ενισχύσει τις δεξιότητες των ενδιαφερόμενων, στηρίζοντάς τους στη διαδικασία εύρεσης εργασίας και κοινωνικής ένταξης.

 

Μπορείτε να βρείτε συνημμένο το Δελτίο Τύπου

Έναρξη του ευρωπαϊκού έργου EU-COLPBOL

Αθλητισμός και συμπερίληψη μέσω του ευρωπαϊκού έργου EU-COLPBOL, το οποίο υλοποιείται με την υποστήριξη του προγράμματος Erasmus+ (E+ Sport 2020) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τον Ιανουάριο του 2021 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση (kick-off meeting) για το ευρωπαϊκό έργο με τίτλο “EU-COLPBOL” (πλήρης τίτλος: «Εφαρμογή του COLPBOL σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με νοητική αναπηρία»).  Στόχος του έργου είναι η προώθηση του Colpbol και η εγκαθίδρυσή του ως άθλημα σε ευρωπαϊκό πλαίσιο, έτσι ώστε να μπορέσουν να έρθουν σε επαφή μαζί του περισσότεροι άνθρωποι και να αξιοποιηθεί ως ένα μέσο βελτίωσης της καθημερινότητας των ανθρώπων με αναπηρίες.

Εμπνευστής του Colpbol είναι ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Juanjo Bendicho, ενώ τη διαχείρισή του έχει αναλάβει το Colpbol Sport Association. Τα τελευταία 20 χρόνια, το άθλημα αυτό έχει καθιερωθεί ως νέο, καινοτόμο και κυρίως συμπεριληπτικό, με πολλές προοπτικές από εκπαιδευτική σκοπιά. Το Colpbol είναι συλλογικό και ενθαρρύνει τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των παικτών, ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης. Ελαχιστοποιείται επομένως η πιθανότητα οποιασδήποτε διάκρισης μεταξύ των συμμετεχόντων, ενώ παράλληλα προωθείται η ομαδικότητα και συλλογική επικοινωνία για την επίτευξη του στόχου, ο οποίος δεν είναι άλλος από την εφαρμογή ενός αληθινά ομαδικού παιχνιδιού.

Οι δύο βασικοί πυλώνες του Colpbol είναι η συνεργασία, καθότι απαιτεί επαφή μεταξύ των παικτών, αλλά και η συν-εκπαίδευση, καθότι είναι πάντα μικτό. Το άθλημα αυτό έχει αναπτυχθεί ευρέως στην Ισπανία μέσα στα χρόνια, ιδιαίτερα στα σχολεία. Αυτήν την περίοδο, η AEC διοργανώνει κι αναπτύσσει διαφορετικά πρωταθλήματα σε πολλά επίπεδα, παρόλα αυτά είναι ακόμα άγνωστο σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Συντονιστής του έργου είναι ο οργανισμός COPAVA ο οποίος περιλαμβάνει 53 επαγγελματικά κέντρα με περισσότερους από 2.500 λήπτες υπηρεσιών. Κατέχει μεγάλη εμπειρία στη διαδικασία εξοικείωσης Ατόμων με Νοητική Αναπηρία με το άθλημα, οργανώνοντας από το 2014 το πρωτάθλημα στην κοινότητα της Βαλένθια, με τη συμμετοχή 12 επαγγελματικών κέντρων. Κάθε χρόνο, περισσότεροι από 130 συμμετέχοντες με διαφορετικά backgrounds λαμβάνουν μέρος, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους σε καθημερινό επίπεδο.

Μέσω της υλοποίηση του έργου αυτού, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσφέρει τη δυνατότητα στους εταίρους του προγράμματος να γνωρίζουν το άθλημα και να το προωθήσουν στις χώρες τους, ενδυναμώνοντας έτσι τη συμπερίληψη, που είναι και ο κύριος στόχος του.

Ο COPAVA συνεργάζεται με τους εξής φορείς από την Ευρώπη, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στα πεδία του αθλητισμού, της εκπαίδευσης, της τεχνολογίας και της στήριξης Ατόμων με Νοητική Αναπηρία:

Η πρώτη συνάντηση των εταίρων πραγματοποιήθηκε online στις 21 και 22 Ιανουαρίου, εστιάζοντας στην παρουσίαση του κάθε οργανισμού και τα παραδοτέα που πρόκειται να αναπτυχθούν τους επόμενους μήνες, τα οποία σχετίζονται με τις εξής θεματικές: συμπεριληπτικά αθλήματα σε κάθε χώρα, προσαρμογή των κανονισμών του παιχνιδιού, σχεδιασμός του Colpbol βάσει των αναγκών των Ατόμων με Νοητική Αναπηρία και δημιουργία πακέτου οδηγιών και εκπαιδευτικού υλικού για επαγγελματίες, Άτομα με Αναπηρίες και Φροντιστές.

Οι εταίροι του έργου έχουν ήδη ξεκινήσει να δουλεύουν με ενθουσιασμό, με στόχο την ανάπτυξη ενός καινοτόμου και συμπεριληπτικού προγράμματος που θα μπορέσει να εφαρμοστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με στόχο την κοινωνική ενσωμάτωση και συμπερίληψη ατόμων μα διαφορετικές δεξιότητες και δυνατότητες.

 

Η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην παραγωγή της παρούσας έκδοσης δεν συνιστά αποδοχή του περιεχομένου, το οποίο αντικατοπτρίζει αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών, και η Επιτροπή δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.

 

 

Ενημερωτικό Υλικό για νεαρούς-ές Φροντιστές-στριες στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου “TOGETHER

Η «ΕΔΡΑ» συμμετέχει ως εταίρος στο συγχρηματοδοτούμενο από το Erasmus+ έργο  «TOGETHER: Μια ολοκληρωμένη οικογενειακή προσέγγιση για νεαρούς-ές φροντιστές-στριες». Συνεργάζεται με οργανισμούς από το Βέλγιο, τη Γερμανία, τη Σκωτία και την Ιταλία. Το έργο στοχεύει στην ενημέρωση των νεαρών φροντιστών/στριών και στη στήριξη των ίδιων και των οικογενειών τους. 

Βασικά σημεία

 • Είναι σημαντικό να ενθαρρυνθεί ο ανοιχτός διάλογος εντός των οικογενειών για να συζητηθούν οι ρόλοι φροντίδας και οι επιπτώσεις των ευθυνών φροντίδας στους νεαρούς-ές φροντιστές-στριες. Η υιοθέτηση μιας εξ ολοκλήρου οικογενειακής προσέγγισης διασφαλίζει ότι δε λαμβάνει χώρα ακατάλληλη φροντίδα.
 • Μια εξ ολοκλήρου οικογενειακή προσέγγιση παρέχει τις πληροφορίες και τις συμβουλές που χρειάζονται οι οικογένειες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αναζητήσουν την υποστήριξη και τις διαθέσιμες υπηρεσίες.
 • Ως επαγγελματίες, η υιοθέτηση μιας ολοκληρωμένης οικογενειακής προσέγγισης σάς βοηθά να επιτύχετε περαιτέρω τους θεραπευτικούς σας στόχους.

 

Σχετικά με το υλικό

Αυτό το υλικό έχει ως στόχο να βοηθήσει τους νεαρούς-ές φροντιστές-στριες, τις οικογένειες και τους επαγγελματίες να υιοθετήσουν μια ολοκληρωμένη οικογενειακή προσέγγιση, όπου τα μέλη της οικογένειας (συμπεριλαμβανομένου του ατόμου που λαμβάνει φροντίδα) ενθαρρύνονται να επικοινωνούν ανοιχτά για τη σχέση φροντίδας.

Δείτε το υλικό

 • Νεαροί-ές Φροντιστές-στριες Σελιδοδείκτης (Δείτε το συνημμένο αρχείο στο τέλος του κειμένου)

 

 • Οικογένειες Νεαρών Φροντιστών/στριών Φυλλάδιο (Δείτε το συνημμένο αρχείο στο τέλος του κειμένου)

 

 • Επαγγελματίες Αφίσα (Δείτε το συνημμένο αρχείο στο τέλος του κειμένου)

 

Πείτε μας τη γνώμη σας για το υλικό

Αφού είδατε το υλικό μας, θα θέλαμε τη γνώμη σας.

 • Εάν είστε Νεαρός-ή Φροντιστής-στρια ή μέλος της οικογένειας πατήστε εδώ:

https://forms.gle/6haW91iqXBb3LxaS6

 

 • Εάν είστε επαγγελματίας, πατήστε εδώ:

https://forms.gle/kkooQYdtPjZ3BGZv9

 

Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021 16:52

Mental Health Matters: 3o Δελτίο Τύπου

 

 

Μάρτιος 2021                                                                                                                                                      Δελτίο Τύπου 3


 εκπαιδευτικά μας προγράμματα είναι εδώ!  

Η αποκαταστατική δικαιοσύνη μπορεί να έχει ενδυναμωτική επίδραση στους ασθενείς ψυχικής υγείας, σπάζοντας τη στερεότυπη σχέση εξουσίας-εξουσίας, μεταξύ των θεραπευτών και του ασθενούς, διευκολύνοντας παράλληλα την ανακούφιση των ψυχικά ασθενών και την κοινωνική τους αποκατάσταση. Οι δυνατότητες και τα οφέλη του συνδυασμού της θεραπευτικής τέχνης με την αποκαταστατική δικαιοσύνη εξακολουθούν να μη μεταφράζονται σε εκπαιδευτικό υλικό και προγράμματα, αφήνοντας πολλούς ενήλικες εκπαιδευόμενους και επαγγελματίες στον τομέα απληροφόρητους. Ως απάντηση σε αυτό, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι  τα εκπαιδευτικά προγράμματα: «Η Αποκαταστατική Τέχνη στις δομές ψυχικής υγείας» και «Η Τέχνη ως εργαλείο ανακούφισης και αποκαταστατικής δικαιοσύνης για την ψυχική υγεία» ξεκινούν επίσημα και είναι έτοιμα να τα ανακαλύψετε!

 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Η Αποκαταστατική Τέχνη στις δομές ψυχικής υγείας

Αυτό το e-course είναι το δεύτερο παραδοτέο (Π2) του έργου MHM και απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας, συντονιστές δομών ψυχικής υγείας, φροντιστές ψυχικής υγείας, άλλους επαγγελματίες υγείας και επαγγελματίες της αποκαταστατικής δικαιοσύνης. Στόχος του προγράμματος είναι να εισαγάγει τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας στις αξίες της αποκαταστατικής δικαιοσύνης και να τους δώσει μια μεθοδολογική προσέγγιση που συνδυάζει τη θεραπευτική μορφή της τέχνης με τις αποκαταστατικές αξίες και τη δύναμη της τέχνης ως μέσο αποκατάστασης της αδικίας. Επιπλέον,  η ομάδα-στόχος θα εκπαιδευτεί σε θεραπευτικές προσεγγίσεις δημιουργικής τέχνης και στις πολλές εκφράσεις που αυτές οι προσεγγίσεις μπορεί να λάβουν στο πλαίσιο των δομών ψυχικής υγείας προς όφελος των ανθρώπων που πάσχουν από ψυχική ασθένεια. Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι να οδηγήσει σε μια θεραπευτική, αλλά και μια διαδικασία αυτο-εκπροσώπησης για τους ανθρώπους που ζουν σε δομές ψυχικής υγείας. Μπορείτε να εγγραφείτε στο μάθημα εδώ!

 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Η τέχνη ως εργαλείο ανακούφισης και αποκαταστατικής δικαιοσύνης για την ψυχική υγεία

Το τρίτο παραδοτέο (Π3) του MHM έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει καλλιτέχνες και επαγγελματίες που εργάζονται στον καλλιτεχνικό και πολιτιστικό τομέα για το πώς να χρησιμοποιήσουν τη μετασχηματιστική δύναμη που μπορεί να έχει η τέχνη της αποκαταστατικής δικαιοσύνης στη ζωή των ανθρώπων με προβλήματα ψυχικής υγείας. Μέσω αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν πώς η τέχνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως θεραπευτικό εργαλείο όχι μόνο για την ανακούφιση των ατόμων που αντιμετωπίζουν ψυχικές ασθένειες, αλλά και για την προώθηση της κοινωνικής τους αποκατάστασης και τη βελτίωση της αυτο-εκπροσώπησής τους. Οι συμμετέχοντες  θα διερευνήσουν πώς η τέχνη τους μπορεί να έχει σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο στην υποστήριξη ατόμων με ψυχικές παθήσεις για να ανακτήσουν τη «φωνή» τους,  δημιουργώντας παράλληλα νέες πιθανές επαγγελματικές προοπτικές και μονοπάτια.Μπορείτε να εγγραφείτε στο μάθημα εδώ!

 

Και τα δύο ηλεκτρονικά μαθήματα βασίζονται στα ευρήματα του  Ηλεκτρονικού εγχειριδίου Παραδοτέου 1 «Η χρήση της αποκαταστατικής τέχνης σε δομές ψυχικής υγείας». Τα εκπαιδευτικά προγράμματα  θα εφαρμοστουν πιλοτικά ς σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες του προγράμματος. Επίσης, η επιτυχής ολοκλήρωση κάθε εκπαιδευτικού προγράμματος θα οδηγήσει σε πιστοποίηση CPD (Συνεχής Επαγγελματική Ανάπτυξη).

 

Στόχοι του Έργου

 

To MHM στοχεύει στη βελτίωση των δεξιοτήτων, των γνώσεων και των εμπειριών των επαγγελματιών ψυχικής υγείας. Ως κύρια εργαλεία, χρησιμοποιεί την τέχνη και τις αρχές της αποκαταστατικής δικαιοσύνης, ώστε να παρέχει ενημέρωση σε σχέση με την χρήση της τέχνης ως εργαλείο για ανακούφιση των ψυχικά ασθενών καθώς και την κοινωνική τους αποκατάσταση. Ο απώτερος στόχος είναι η δημιουργία καινοτόμων εργαλείων τα οποία θα ενισχύσουν τη φροντίδα όσων ζουν σε δομές ψυχικής υγείας με βάση μια μεθοδολογική προσέγγιση που συνδυάζει τα οφέλη της θεραπείας τέχνης με τις αξίες της αποκαταστατικής δικαιοσύνης. Τέλος, στο πλαίσιο του έργου θα δημιουργηθούν ηλεκτρονικά προγράμματα εκμάθησης για ενήλικες που θα ενισχύσουν τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους, υποστηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη δημιουργία νέων μεθόδων εκπαίδευσης και κατάρτισης, αλλά και την πρόσβασή τους σε αυτές.

 

Η σύμπραξη για το έργο αποτελείται από 6 εταίρους, τον συντονιστή Restorative Justice for All (ΗΒ) και 5 ακόμη οργανισμούς: Center for Social Innovation-CSI (Κύπρος), Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων - ΕΔΡΑ (Ελλάδα), Lélekben Otthon Közhasznú Alapítvány - LOKA (Ουγγαρία), Fundacion INTRAS (Ισπανία) και την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών - ΑΣΚΤ (Ελλάδα).

 

Βρείτε μας online

Επισκεφθείτε το https://mentalhealthmatters.eu/  για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τα νέα και τις δραστηριότητές μας, αλλά και τις δημοσιεύσεις μας. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκπαιδεύσεις και τα διαδικτυακά εργαλεία που θα αναπτυχθούν στη διάρκεια του προγράμματος.

Μπορείτε επίσης να μας βρείτε και στο Facebook (https://www.facebook.com/MHMerasmus). Μέσω της σελίδας μας, μπορείτε να έχετε πρόσβαση συνεχώς σε υλικό και νέα γύρω από την εξέλιξη του προγράμματος, όπως και γενικές ειδήσεις γύρω από το κομμάτι της θεραπευτικής επίδρασης της τέχνης στην ψυχική υγεία.

Διαβάστε ολόκληρο το συνημμένο Δελτίο Τύπου

 

 

 

 

The European Commission's support for the production of this publication does not constitute an endorsement of the contents, which reflect the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

[Project number: 2019-1-UK01-KA204-062004]

Περιστέρι, 1 Μαρτίου 2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δωρεά γαντιών μιας χρήσης για την ΚΣΔΕΟ ΕΔΡΑ από τον ΔΕΣΜΟ

Από την αρχή της πανδημίας ο οργανισμός ΔΕΣΜΟΣ έχει στηρίξει έμπρακτα την ΕΔΡΑ με την προσφορά υγειονομικού υλικού και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.

Για ακόμη μια φορά ο ΔΕΣΜΟΣ παραχώρησε στην ΕΔΡΑ υγειονομικό υλικό και συγκεκριμένα 160 κουτιά γάντια μιας χρήσης. Το υλικό που παραδόθηκε από τον ΔΕΣΜΟ στις 11 Φεβρουαρίου 2021, διανεμήθηκε στις επιμέρους δομές του φορέα, για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών τους: στα Οικοτροφεία Ιπποκράτης Ι&ΙΙ και τα Προστατευόμενα Διαμερίσματα, που φιλοξενούν και υποστηρίζουν ψυχοκοινωνικά 38 άτομα με χρόνιες  ψυχικές διαταραχές, στις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Ιλίου & Δάφνης – Υμηττού, όπου προσφέρονται καθημερινά γεύματα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης σε περίπου 900 άτομα, καθώς και στην Σ.Υ.Δ. «Νεφέλη», που φιλοξενεί και υποστηρίζει 6 νεαρά άτομα με νοητική υστέρηση και συνοσηρότητα στοιχεία αυτισμού και σύνδρομο Down.

Το Δ.Σ. της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» μέσω της Προέδρου κας Κερασόγλου Μαρίας ευχαριστεί θερμά τον ΔΕΣΜΟ για τη συνεχή προσφορά του προς τον φορέα

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021 16:55

ΙΜΕ Νews #3

Στο τρίτο newsletter του Ευρωπαϊκού προγράμματος Introspection Music Experience για τη Μουσική και την Ψυχική Υγεία, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις επερχόμενες συναυλίες και τις παράλληλες δράσεις που υλοποιούνται στο πλαίσιο του έργου, ενώ μέσα στο newsletter θα βρείτε τα αντίστοιχα links για δωρεάν παρακολούθηση όλων των online εκδηλώσεων. Το έργο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του προγράμματος Creative Europe της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υλοποιείται σε συνεργασία με φορείς από την Ελλάδα, την Ισπανία και το Βέλγιο.

Δείτε το Newsletter ΕΔΩ

Σελίδα 1 από 27