Print this page
Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2021 10:00

"Stay Safe" eu project: 2ο Δελτίο Τύπου

 

 

                                                                           

 

                                                         Η εκπαίδευση του “Stay Safe” για την πρόληψη της βίας κατά των γυναικών με αναπηρία είναι έτοιμη.

 

Αρκετοί επαγγελματίες του τομέα της αναπηρίας αναδεικνύουν την απουσία εργαστηρίων, εκπαιδευτικών συναντήσεων και υλικού, που να τους επιτρέπει να αυξήσουν τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους στο πεδίο της πρόληψης της βίας κατά των γυναικών με αναπηρία. Ομοίως, επαγγελματίες από κέντρα καταπολέμησης της βίας αναζητούν ευκαιρίες κατάρτισης, σχετικά με τον τρόπο αλληλεπίδρασης με άτομα με αναπηρίες. Το εκπαιδευτικό εργαστήριο που προωθεί το έργο “Stay Safe” στοχεύει στην κάλυψη αυτής της ανάγκης, προσφέροντας ένα μάθημα εντελώς δωρεάν, σε επαγγελματίες που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν περισσότερες γνώσεις για αυτό το ζήτημα. Επιπλέον, η σύμπραξη των εταίρων του έργου, αναγνωρίζοντας την ανάγκη των ίδιων των γυναικών να είναι πρωταγωνίστριες σε αυτή τη διαδικασία ενδυνάμωσης και αναγνώρισης της βίας, προωθεί ένα δεύτερο μάθημα για τις γυναίκες με ψυχο-κοινωνικές αναπηρίες. 

 

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες σχετικές πληροφορίες και τη συνέχεια του 2ου Δελτίου Τύπου του έργου εδώ.

Είσαστε επαγγελματίας ή γυναίκα με ψυχο-κοινωνική αναπηρία και ενδιαφέρεστε να παρακολουθήστε το εργαστήριο; Θέλετε να συμμετάσχετε στην εκπαίδευση ή απλά να μάθετε περισσότερες πληροφορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας!

 

Το διετές έργο “Stay Safe: preventing and responding to sexual violence against women with disabilities”, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα EU Rights, Equality and Citizenship (REC) 2014-2020 και θα διαρκέσει από 1/4/2020, μέχρι 31/3/2022. Το πρόγραμμα στηρίζεται σε δύο κύριους πυλώνες:

  1. Την ανάπτυξη και τη δοκιμή ενός εκπαιδευτικού μοντέλου, βασισμένου σε τεχνικές θεάτρου, το οποίο θα απευθύνεται σε γυναίκες με νοητική αναπηρία (110), όπως και επαγγελματίες (220), παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να αναγνωρίζουν, να αντιδρούν και να καταγγέλλουν σε οποιοδήποτε περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης. 

 

  1. Την ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση επαγγελματιών (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, ιατρικό προσωπικό, φροντιστές), με στόχο να παρέχουν σε γυναίκες με νοητική αναπηρία τα κατάλληλα εργαλεία, ώστε να είναι σε θέση να εφαρμόζουν στην πράξη το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. 

 

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο μπορείτε να βρείτε εδώ: https://staysafeproject.eu/ ή να μας ακολουθήσετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το #staysafe_euproject.

 

                  

                                                                                                     

 

 

Η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην παραγωγή της παρούσας έκδοσης δεν συνιστά αποδοχή του περιεχομένου, το οποίο αντικατοπτρίζει αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών, και η Επιτροπή δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.