Η Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» ως δικαιούχος φορέας λειτουργεί το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης - ΚΔΑΠ «Διαδραστική Μάθηση» στο Δήμο Περιστερίου στα πλαίσια της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής, Σχολικό Έτος 2017-2018», με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ).
Οι υπηρεσίες απευθύνονται σε παιδιά από την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση (5 ετών) έως 12 ετών, καθώς και σε παιδιά με ελαφριάς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα.

Το ΚΔΑΠ «Διαδραστική Μάθηση», λειτουργεί με επιτυχία από τον Σεπτέμβριο του 2016 έως και σήμερα, Δευτέρα έως Παρασκευή.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε δυο βάρδιες:

-Α’ Βάρδια 15:00 – 19:00 (Χειμερινοί Μήνες) / 08:00-12:00 (Θερινοί μήνες)

-Β’ Βάρδια 19:00 – 22:00 (Χειμερινοί Μήνες) / 12:00-16:00 (Θερινοί μήνες)Λίγα λόγια για τους στόχους του ΚΔΑΠ «ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ»

    Στη φύση του παιδιού είναι η κίνηση (Χορός, Γυμναστική), ο λόγος, η μίμηση, το συμβολικό παιχνίδι (Θέατρο), φωνητικές και ηχητικές εξερευνήσεις (Μουσική), ενώ το ιχνογράφημα (Εικαστικά), θεωρείται ο βασικότερος μη λεκτικός τρόπος έκφρασης τους. Σκοπός των εργαστηρίων μας είναι, μέσα σ’ ένα κλίμα εμπιστοσύνης και χαράς, ο εφοδιασμός των παιδιών με την απαραίτητη γνώση και την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή, να συμμετέχουν ενεργά σε δημιουργικές διαδικασίες, ώστε να επικοινωνήσουν, να εκφραστούν μέσω των τεχνών, καθώς και να διευρύνουν τις γνώσεις τους. Παράλληλα, με την αισθητική αγωγή, προσφέρεται η εκμάθησης κολύμβησης, που εξυπηρετεί τη φυσιολογική διαμόρφωση και βελτίωση του μυϊκού και καρδιοαναπνευστικού συστήματος των παιδιών. Μέσω των προγραμμάτων μας, λοιπόν, στοχεύουμε στην ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών νηπιακής και δημοτικής εκπαίδευσης για μια ευτυχισμένη και δημιουργική παιδική ηλικία.

Επιγραμματικά οι Στόχοι των Δραστηριοτήτων:

  1. Ενίσχυση θετικών διαπροσωπικών αλληλεπιδράσεων
  2. Εμπλουτισμός ενδιαφερόντων των παιδιών
  3. Συναισθηματική ενδυνάμωση (αναγνώριση, έκφραση και χειρισμός συναισθημάτων)
  4. Ενεργοποίηση φαντασίας και παρατηρητικότητας
  5. Ανάπτυξη λογικής- κριτικής και δημιουργικής σκέψης
  6. Αυθόρμητη έκφραση
  7. Ανάπτυξη κινητικής δημιουργικότητας
  8. Καλλιέργεια ρυθμικής αντίληψης και μουσική μνήμη
  9. Περιβαλλοντική ευαισθησία
  10. Γνωριμία με έργα και δημιουργούς από αντιπροσωπευτικές περιόδους της Ιστορίας της Τέχνης, των Φυσικών Επιστημών κα των Πολιτισμών του κόσμου.

 

Ενδεικτικά  τα εργαστήρια:

-Θεατρικό Παιχνίδι
-Μουσικοκινητική
-STEM education
-Μουσειοπαιδαγωγικά
-Αθλοπαιδίες
-Εικαστικό Εργαστήρι
-Δημιουργική Γραφή
-Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
-Κουκλοθέατρο
-Κολύμβηση

 

               

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

blog: kdapedra.wordpress.com

Facebook: @diadrastikimathisi

 

 

 

 

 

 

Στόχος του ΚΔΑΠ , να εξελίσσεται καθημερινά και να προσφέρει στα παιδιά γνώσεις και ψυχαγωγία μέσα από μια ποικιλία δραστηριοτήτων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

e-mail : kdapedra@gmail.com
blog: kdapedra.wordpress.com
Facebook: @diadrastikimathisi