19 | 08 | 2017

Edra Coop

Ποιοι είμαστε

logos_edra_mikro.jpg

Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» -

Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων

 

Ο φορέας Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων - Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» είναι ένας Αστικός Μη Κερδοσκοπικός Συνεταιρισμός, δραστηριοποιούμενος στο χώρο της Ψυχικής Υγείας και Νοητικής Υστέρησης από το 2001 με στόχο την προαγωγή της ψυχικής υγείας, την προάσπιση των δικαιωμάτων των ευπαθών ομάδων και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού σε θέματα ψυχικής υγείας.

 

Διαθέτει ISO 9001:2008 και Διαχειριστική Επάρκεια Υλοποίησης Συγχρηματοδοτούμενων Έργων και είναι ενταγμένος στο Μητρώο Διαφάνειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (524950719942-02), στο  Εθνικό  Μητρώο  Φορέων  Ιδιωτικού τομέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας, στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (09112ΣΥΤ12066041Ν0042) και στο Μητρώο Πολιτιστικών  Φορέων του ΥΠΠΟ.

 

Αποτελεί μέλος σημαντικών δικτύων: EUFAMI (European Federation of Associations of Families of People with Mental Illness), Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης & Ψυχικής Υγείας «ΑΡΓΩ», Ομοσπονδία Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Ελλάδος κ.ά.

Για την υποστήριξη των προσφερόμενων υπηρεσιών, ο φορέας απασχολεί συνολικά 189 εργαζόμενους. Από την έναρξη λειτουργίας της έως και σήμερα η «ΕΔΡΑ» έχει εξυπηρετήσει 1.865 ωφελούμενους.

 

Η Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» δραστηριοποιείται  στους ακόλουθους άξονες:

 

  1. 1. Ψυχική Υγεία

Λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας δύο Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης (Οικοτροφεία) και δύο προστατευόμενα Διαμερίσματα στο πλαίσιο του προγράμματος αποασυλοποίησης «ΨΥΧΑΡΓΩΣ» (χρηματοδότηση από τον Τακτικό προϋπολογισμό του Υπ. Υγείας).

  1. Νοητική Υστέρηση

Λειτουργεί τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Νεφέλη» για άτομα που αντιμετωπίζουν μέτρια ή βαριά νοητική υστέρηση με συνοσηρότητα στοιχεία αυτισμού και σύνδρομο Down.

  1. 3. Παιδί και οικογένεια

Λειτουργεί δεκατρία Ψυχοπαιδαγωγικά Κέντρα στην Αττική για παιδιά και εφήβους με μαθησιακές δυσκολίες, ηλικίας 3-17 ετών (Περιστέρι, Ίλιον, Αγ.Αναργύρους - Καματερό, Δάφνη - Υμηττό, Χαϊδάρι, Ηλιούπολη, Κηφισιά, Ν. Ηράκλειο, Άνω Λιόσια-Ζεφύρι-Φυλή) σε συνεργασία με 8 δήμους, το πρόγραμμα e-learning (Ύδρα) και κατ’ οίκον θεραπείες. Οι υπηρεσίες είναι πιστοποιημένες με ISO 9001:2008 και παρέχονται με την κάλυψη των ασφαλιστικών ταμείων, χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση των ωφελούμενων.

Παράλληλα, λειτουργεί στους Δήμους Αγίων Αναργύρων-Καματερού και Ηλιούπολης δύο Κέντρα Πρώιμης Παρέμβασης-Προσχολικής Εκπαίδευσης ‘’Χρυσαλίδα’’ για παιδιά με διάφορα σύνδρομα, ηλικίας 0 έως 6 ετών. Επίσης, λειτουργεί την Παιδική Πολιτιστική Λέσχη, μια πρότυπη πρόταση πολιτιστικής εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας για παιδιά, μέσω της οποίας υλοποιείται στο Πάρκο Α.Τρίτση το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα «Στο βάθος…ΚΗΠΟΣ!» για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών.

  1. 4. Ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Υλοποιεί υπό την εποπτεία του Υπ. Εργασίας το πρόγραμμα «Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας» με τη συνεργασία του Δήμου Ιλίου και ως συμπράττων φορέας το αντίστοιχο πρόγραμμα στο Περιστέρι σε συνεργασία με τον ΚΙΠΟΔΑ και το Δήμο Περιστερίου.

Παράλληλα, υλοποιεί στην Αττική το πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη» στην Αττική (Δ. Περιστερίου) για την πλήρη επανένταξη και ενσωμάτωση αστέγων στον κοινωνικό ιστό.

Άλλες δράσεις

Στο πλαίσιο της κεντρικής αντίληψης για μια ολιστική προσέγγιση της Ψυχικής Υγείας  έχει αναπτύξει σειρά ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών:

Τέχνη και Ψυχική Υγεία

Συντονιστής εταίρος του διακρατικού έργου “Networking European Festivals for Mental Life Enhancement (N.E.F.E.L.E.)” www.nefeleproject.eu , το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα CREATIVE EUROPE/Subprogram: Culture. Στο πλαίσιο του έργου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τέχνης & Ψυχικής Υγείας τον Οκτώβριο του 2016 και θα διοργανωθεί το Ιδρυτικό Συνέδριο του Δικτύου Φορέων Τέχνης για την Ψυχική Υγεία τον Ιανουάριο του 2017.

Αθλητισμός και Ψυχική Υγεία

Συντονιστής εταίρος του έργου “Mental European Network of Sports Events(M.E.N.S.), επικεφαλής εταιρικού σχήματος 17 φορέων από 12 χώρες. Αντικείμενο η διαμόρφωση εξειδικευμένων πολιτικών και ίδρυση Ευρωπαϊκού Δικτύου για τη σύνδεση Αθλητισμού και Ψυχικής υγείας  με τη χρηματοδότηση του ERASMUS+.

Επίσης, μετέχει ως εταίρος στα διακρατικά έργα:

  • 100Mirrors Extended (http://100mirrors.eu) που αφορά στη γυναικεία επιχειρηματικότητα
  • 100Mirrors Inclusive Tools for the motivation of enterprising disabled women
    που  στοχεύει στην ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας στα άτομα με αναπηρία
  • DIME, το οποίο στοχεύει στη βελτίωση της εκπαίδευσης και κατάρτισης των μεταναστών προκειμένου να ενσωματωθούν στην κοινωνία.

 

Η «ΕΔΡΑ», ακόμη, υλοποιεί εθελοντικά προγράμματα, διοργανώνει ετησίως το Φεστιβάλ Τέχνης & Ψυχικής Υγείας «ART4MORE» και ποικίλες άλλες πολιτιστικές δράσεις, την Παναττική Αθλητική Διοργάνωση ΑμεΑ κ.ά. Λειτουργεί πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 1 (Κε.Δι.Βι.Μ.1) και διαθέτει Τμήμα Κοινωνικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Προγραμμάτων. Αποτελεί πιστοποιημένο φορέα αποστολής και υποδοχής Ελλήνων & ξένων εθελοντών στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία» – ΕΕΥ (European Voluntary Service – EVS).

Για την υλοποίηση των στόχων η ΕΔΡΑ έχει αναπτύξει ευρύ πλέγμα  θεσμικών συνεργασιών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο με Ανώτατα Εκπαιδευτικά  Ιδρύματα  (ΑΣΚΤ, ΕΚΠΑ / ΤΕΦΑΑ) και  άλλους σχετικούς φορείς.

 

 

Διεύθυνση Κεντρικών Γραφείων:

Αισχύλου 5-7, Περιστέρι, 12134

Τ. 210-5913826 f.210 5762861

Site: www.edra-coop.gr

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

 

Για την υποστήριξη των προσφερόμενων υπηρεσιών, ο φορέας απασχολεί συνολικά 189 εργαζόμενους. Από την έναρξη λειτουργίας της έως και σήμερα η «ΕΔΡΑ» έχει εξυπηρετήσει 1.865 ωφελούμενους.

 

 

 

Δείτε εδώ το καταστατικό μας

 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αισχύλου 5-7, Περιστέρι 12134, Αθήνα

Tηλ: 210 5913826

Φαξ: 210 5762861

E-mail: info@edra-coop.gr, mko.edra@gmail.com, logistirio.edra@gmail.com

BLOG