Σεμινάριο "Art as Therapy"

Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2017
Κατηγορία: Νέα

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Art As Therapy


Ο Φορέας Ψυχικής Υγείας Κ.Σ.Δ.Ε.Ο «ΕΔΡΑ», το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης «ΕΔΡΑ» και το Γραφείο Διασύνδεσης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών υπό την εποπτεία του εκπαιδευτικού έργου Art Therapy από τον Φορέα «Ψυχολογία Τέχνη» σας καλωσορίζουν στο ετήσιο εκπαιδευτικό σεμινάριο συνολικής διάρκειας 350 ωρών με τον τίτλο Art As Therapy”.

Δείτε πειρισσότερα εδώ: https://issuu.com/maritkontaratou/docs/artastherapy_20pdf_20aa_20smaller

Σε ποιους απευθύνεται:

Το συγκεκριμένο σεμινάριο απευθύνεται σε ειδικούς της Ψυχικής Υγείας, των Κοινωνικών και Παιδαγωγικών Επιστημών (Ψυχολόγοι – Ψυχίατροι- Εργοθεραπευτές, Λογοθεραπευτές, Νηπιαγωγοί, Κοινωνικοί Λειτουργοί – Ειδικοί Παιδαγωγοί), όσο και καλλιτέχνες διαφόρων ειδικοτήτων (Εικαστικοί Καλλιτέχνες – Μουσικοί – Ηθοποιοί –Θεατρολόγοι). Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι είτε απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε κάποιο από τα παραπάνω ή σε συναφές με αυτά πεδίο ή τουλάχιστον απόφοιτοι της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι έχουν αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία σε κάποιο συναφή τομέα ο οποίος δεν απαιτεί πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (πχ Ηθοποιοί). Επίσης, μπορούν να συμμετέχουν φοιτητές από τα παραπάνω πεδία οι οποίοι βρίσκονται σε προχωρημένο εξάμηνο σπουδών.

Γενικός Σκοπός του Σεμιναρίου:

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική παρέμβαση έχει ως στόχο την ανάδειξη της άμεσης συνάφειας της Τέχνης με την Ψυχική Υγεία. Η γνώση της «συγγένειας» αυτής αποτελεί το ερέθισμα για τους καλλιτέχνες που επιθυμούν να ασχοληθούν με τις θεραπευτικές ιδιότητες της τέχνης να εμβαθύνουν στον ψυχικό κόσμο των ασθενών,  ενώ αντίστοιχα, για τους οι ειδικούς στα γνωστικά πεδία των ψυχοκοινωνικών επιστημών προσφέρεται μια νέα οπτική μέσα από τα μονοπάτια της τέχνης. Απώτερος σκοπός του σεμιναρίου είναι η αξιοποίηση της αυθόρμητης εικαστικής δημιουργίας ως μέσο συναισθηματικής έκφρασης και επικοινωνίας με τον εαυτό μας και την ομάδα. Επίσης, το σεμινάριο προσφέρει τα κατάλληλα εργαλεία  για την κατανόηση της θεραπευτικής δύναμης που έχει η τέχνη σε διάφορα θεραπευτικά πλαίσια, την ιστορική αναδρομή και την εξέλιξη της Art therapy έως σήμερα.

Επιμέρους Στόχοι:

Σε επίπεδο γνώσεων

· Η απόκτηση γνώσεων οι οποίες θα βοηθήσουν στην βαθύτερη κατανόηση της διασύνδεσης ανάμεσα στην τέχνη και την ψυχική υγεία.

Σε επίπεδο Δεξιοτήτων

· Απόκτηση νέων εργαλείων για την προσέγγιση και κατανόηση ψυχικά πασχόντων και η ορθή χρήση των εργαλείων αυτών.

Σε επίπεδο Στάσεων

· Αποτίναξη του στίγματος

Η Συνεργασία

Για την δημιουργία του σεμιναρίου αυτού ένωσαν τις δυνάμεις τους το Γραφείο Διασύνδεσης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, ο Φορέας Ψυχικής Υγείας Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ»,  το Κ.Δ.Β.Μ. «ΕΔΡΑ» και η Επιστημονική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Ψυχολογία Τέχνη» Αrt Therapy School and Institute.

 

Το Κόστος Συμμετοχής ανέρχεται στα 1.400 ευρώ με τη δυνατότητα αποπληρωμής σε 5 δόσεις των 280 ευρώ.


Έναρξη μαθημάτων 10/11/2017

 


Διδάσκοντες:

Τομέας Τέχνης

  • Νίκος Καναρέλης
  • Δρ. Δωροθέα Κοντελετζίδου
  • Μαρία Κόντη
  • Έλενα Τονικίδη

Τομέας Ψυχολογία, Ψυχιατρική

  • Αλέξανδρος Οικονόμου
  • Χρύσανθος Μπουλάς

Τομέας art as therapy

  • Αφροδίτη Πανταγούτσου
  • Έλενα Τονικίδη

 

Δείτε στο συνημμένο αρχείο τα βιογραφικά των διδασκόντων.

 

Πληροφορίες:

Αισχύλου 5, Περιστέρι

Τηλ. Επικοινωνίας: 210-5913826

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. 

logos_edra_mikro.jpg logo%20gd_grammata.jpgpsyart.jpg

Attachments

Spot by "ΕΔΡΑ"

10o Art4more