19 | 08 | 2017

Edra Coop

ΝΕΑ προγράμματα στα Ψυχοπαιδαγωγικά Κέντρα

Με ξεχωριστή ενέργεια επιστρέφουν μετά το Πάσχα τα Ψυχοπαιδαγωγικά Κέντρα της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. "ΕΔΡΑ"! Τέσσερα ΝΕΑ προγράμματα που θα λύσουν τα χέρια στους γονείς προσφέρονται για όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως γνωμάτευσης, από Δευτέρα 24/4!

1. Μελετητήριο:

Η Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΈΔΡΑ» δημιούργησε ένα ζεστό και φιλόξενο χώρο όπου παιδιά ηλικίας 6-12 μπορούν να προετοιμάζουν τα μαθήματα της επόμενης μέρας με την βοήθεια έμπειρου και επιστημονικά καταρτισμένου προσωπικού. Στόχος μας είναι τα παιδιά να μελετούν σε ένα ευχάριστο περιβάλλον, να φεύγουν από εμάς πλήρως προετοιμασμένα και παράλληλα να τους έχει μείνει χρόνος για τις υπόλοιπες δραστηριότητες τους. Το διάβασμα και γενικότερα η μελέτη δεν είναι μία παθητική δραστηριότητα, αλλά μια αληθινή άσκηση για το μυαλό του παιδιού. Χρησιμοποιούμε σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους που βοηθούν τους μικρούς μας φίλους να αναπτύσσουν δεξιότητες που τους επιτρέπουν να ξεπερνούν πιθανά προβλήματα και έτσι να φτάνουν στο μέγιστο των μαθησιακών δυνατοτήτων τους.

2. Εικαστική Θεραπεία / Χοροθεραπεία /Ατομική - Ομαδική Θεραπεία με ενισχυμένο το κομμάτι της τέχνης:

ΛΟΓΟ/ΕΡΓΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ Πρόκειται για την εφαρμογή των βασικών θεραπειών (εργοθεραπεία - λογοθεραπεία - ψυχολογική υποστήριξη) αλλά με ιδιαίτερο βάρος στην χρήση της τέχνης ως μέσον επίτευξης των θεραπευτικών στόχων. Αυτό το πρόγραμμα απευθύνεται και στο ευρύ κοινό σε όλα τα παιδιά με τη μορφή αμιγούς Εικαστικής Θεραπείας και Χοροθεραπείας , με καταλυτικό ρόλο, ιδανικά αν το παιδί έχει παρατηρηθεί ότι ανταποκρίνεται καλά στην δημιουργική έκφραση και επικοινωνία με καλλιτεχνικά μέσα.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ: Με τον σχεδιασμό ενός «ολιστικού» πλάνου θεραπείας που χρησιμοποιεί ως εργαλείο την τέχνη, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον τρόπο μάθησης και θεραπείας που τους ταιριάζει καλύτερα και να επιταχύνουν την εξάλειψη των εμποδίων στη μάθηση και ανάπτυξη τους. Όταν η τέχνη λειτουργήσει ως συμπληρωματικό μέσο έκφρασης και κατανόησης των πραγμάτων, το παιδί θα ανακτήσει την εμπιστοσύνη στις ικανότητες του και θα αφοσιωθεί με περισσότερο ενθουσιασμό στους στόχους του.

ΧΟΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: Χοροθεραπεία είναι η ψυχοθεραπευτική χρήση του χορού και της κίνησης, που αποσκοπεί στη γνωστική, ψυχοσυναισθηματική, σωματική και κοινωνική ολοκλήρωση του θεραπευόμενου. Η θεραπευτική διαδικασία εκτυλίσσεται στα πλαίσια μιας θεραπευτικής σχέσης, μέσα σε ένα περιβάλλον σταθερότητας, ασφάλειας και αποδοχής, όπου θεραπευτής και θεραπευόμενος ακολουθούν και υφαίνουν  από κοινού το νήμα της δημιουργικής διαδικασίας. Μέσα από την κίνηση και τη σωματική έκφραση, που τοποθετούνται πάντα στο επίκεντρο του θεραπευτικού διαλόγου, δίνεται στα παιδιά η ευκαιρία να εκφράσουν και να επεξεργαστούνσε συμβολικό επίπεδο σκέψεις και συναισθήματα που είναι δύσκολο να αναγνωριστούν και να εκφραστούν λεκτικά. Η Χοροθεραπεία μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση δυσκολιών που πολλές φορές συνοδεύουν τις μαθησιακές δυσκολίες και που μπορεί να καθιστούν το παιδί λιγότερο κινητοποιημένο και λιγότερο διαθέσιμο για μάθηση, όπως το άγχος, τα συναισθήματα αποτυχίας και κατωτερότητας και η χαμηλή αυτοεκτίμηση.

3. Δημιουργική απασχόληση (έως 5 παιδιά) για παιδιά και αδερφάκια τους:

Το παιχνίδι ομολογείται πως είναι το καλύτερο μέσο για την σωστή διαπαιδαγώγηση ενός παιδιού. Οι φωτεινοί και ζεστοί χώροι μας είναι γεμάτοι εκπαιδευτικά παιχνίδια, υλικά έκφρασης και πειραματισμού, ήχους και χρώματα, προσφέροντας χαρά και δημιουργία μέσα σε ένα πνεύμα ομαδικότητας. Οι δραστηριότητες σχεδιάζονται με γνώμονα τις ανάγκες των παιδιών για επικοινωνία, κίνηση και παιχνίδι, ενώ ενθαρρύνονται και αξιοποιούνται οι αυθόρμητες προτάσεις των παιδιών για τυχόν τροποποίηση ή ανανέωση του προγράμματος. Τα προγράμματα απασχόλησης είναι διαμορφωμένα ώστε να κατευθύνουν τα παιδιά, ενώ ταυτόχρονα τους δίνουν τη δυνατότητα ελεύθερης έκφρασης και την ανάπτυξη εμπιστοσύνης στον εαυτό τους. Επιδιώκουν να μην απομονώνουν κανένα παιδί, να "αγκαλιάζουν" και να ενσωματώνουν τις ιδιαιτερότητες στην ομάδα, να γεννούν εμπειρίες, φιλίες, να αναδεικνύουν υψηλές αξίες όπως ο αλληλοσεβασμός, η ευγενής άμιλλα και η συντροφικότητα.

4. Σχολές Γονέων: Οι Σχολές Γονέων ξεκίνησαν για να υποστηρίξουν τους γονείς στον δύσκολο ρόλο τους. Ο ρόλος του γονιού είναι μοναδικός, ίσως ο πιο σημαντικός ρόλος που αναλαμβάνει κάποιος. Ένας ρόλος ωστόσο με προκλήσεις και απαιτήσεις, καθώς η ανατροφή του παιδιού χρειάζεται εκτός από το ένστικτο και γνώσεις.

Για πληροφορίες βρείτε το κοντινότερο Ψυχοπαιδαγωγικό της περιοχής σας και απευθυνθείτε σε αυτό για να ενημερωθείτε για τα προγράμματα που προσφέρονται:

"ΠΝΟΗ" ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, Γαστούνης 9, 121 31, Περιστέρι Αττικής, 210 5913 423, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

"ΠΝΟΗ" ΥΜΗΤΤΟΥ, Λεωφ. Ηλιουπόλεως 62, 172 36, Υμηττός Αττικής, 210 7650 882, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

"ΠΝΟΗ" ΖΕΦΥΡΙΟΥ, Φιλικής Εταιρείας 75, 134 51, Ζεφύρι, 211 4115339, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

"ΠΝΟΗ" ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ, Λεωφόρος Αθηνών 312, 124 62, Χαϊδάρι Αττικής, 213 0339979, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

"ΠΝΟΗ" ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, Καραμανλή 12 και Ιάσωνος, Ηλιούπολη Αττικής, 210 9929 220, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

"ΜΕΛΙΑ 1", Λεωφ. Δημοκρατίας 216, ΤΚ 131 22, Ίλιον Αττικής, 217 728 3487, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

"ΜΕΛΙΑ 2" , Λεωφ. Δημοκταρίας 334 & Αλεξανδρουπόλεως 2, ΤΚ 134 51, Άγιοι Αναργυροι Αττικής , 210 2323 176, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

"ΙΛΙΑΧΤΙΔΑ" , Αίαντος και Κάλχου 39, 131 22, Ίλιον Αττικής, 210 2696 420 - 421, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

"ΙΛΙΑΧΤΙΔΑ 2" , Ικάρου 28 και Κάλχου,131 22, Ίλιον Αττικής , 2177 361 020, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

"ΠΝΟΗ" ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, Σαλαμίνος 11, 141 22, Ηράκλειο Αττικής    210 2834 740,   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

"ΠΝΟΗ" ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ, Εγγονόπουλου 16,   13 341, Άνω Λιόσια, 211 4115340, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

"ΠΝΟΗ" ΦΥΛΗΣ, Λεωφ. Φυλής 91, 133 51 Φυλή 210 2411 116, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

"ΠΝΟΗ" ΚΗΦΙΣΙΑΣ, Κέδρου 2 & Κίμωνος, 14 561, Κηφισιά Αττικής, 210 6253672, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

b_620_300_16777215_0___images_stories_Psixopaidagogika_m_xorotherapeia.jpg

 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αισχύλου 5-7, Περιστέρι 12134, Αθήνα

Tηλ: 210 5913826

Φαξ: 210 5762861

E-mail: info@edra-coop.gr, mko.edra@gmail.com, logistirio.edra@gmail.com

BLOG