19 | 08 | 2017

Edra Coop

Κάλεσμα προς δημιουργούς για το 6ο ART4MORE '12

art4more

Το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ ART4MORE απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε νέους επιστήμονες, δημιουργούς, φορείς και ομάδες στο πλαίσιο της φετινής του διοργάνωσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 12-14 Οκτωβρίου 2012 στο χώρο του Pop Up 123, Πειραιώς 123 (πλησίον του Μετρό Κεραμεικός). Το φεστιβάλ ART4MORE, υπό τη διοργάνωση της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ», πραγματοποιείται ετησίως με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας (10η Οκτωβρίου) και είναι αφιερωμένο στη σύνδεση της Τέχνης με την Ψυχική Υγεία και καίριους κοινωνικούς προβληματισμούς.

Σύντομη Περιγραφή:

Το 6ο ART4MORE ‘12 παρακινεί τους επισκέπτες να βιώσουν τα έργα και τα δρώμενα αξιοποιώντας όλες τους τις αισθήσεις. Το φεστιβάλ προσεγγίζει καλλιτεχνικά και επιστημονικά τις σύγχρονες μορφές τέχνης που μπορούν να εξερευνηθούν με ένα σύνολο αισθήσεων και ταυτόχρονα μπορούν να λειτουργήσουν ως θεραπευτικά μέσα στην ψυχοκοινωνική αποκατάσταση ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας.

Η επιλογή του θέματος τονίζει την ανάγκη προσβασιμότητας στην Τέχνη και υπενθυμίζει πως η διατήρηση της σωματικής επαφής με το περιβάλλον και τις υφές του υλικού κόσμου επηρεάζει άμεσα την ψυχική υγεία του ατόμου.

Το φεστιβάλ αποτελεί μια αντίδραση στην κυριαρχία της εικόνας στο σύγχρονο πολιτισμό, καθώς και μια προσπάθεια επιστροφής στη "σωματικότητα" και στις απτικές ιδιότητες των έργων τέχνης.

Ανάμεσα στα εκθέματα θα δούμε:

Pop-up βιβλία, Έργα από χαρτί, Assemblages, Ready Mades, Γλυπτά και Εγκαταστάσεις, Μάσκες και Προσωπεία, Κούκλες και Αντικείμενα.

Το φεστιβάλ θα φιλοξενησει ομιλίες και εργαστήρια σχετικά με:

  • ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ - Η θεραπευτική σημασία της έκφρασης μέσω της απτικής επαφής με τα αντικείμενα και της χειροτεχνίας
  • ΠΑΙΓΝΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
  • ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΜΑΣΚΕΣ
  • ΤΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΩΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΜΕΣΟ
  • ΑΦΗΓΗΣΗ - Η εφαρμογή της αφηγηματικής - μυθοπλαστικής τέχνης στην ψυχοκοινωνική αποκατάσταση

Το ART4MORE διατηρεί το χαρακτήρα μιας εκδήλωσης σύγχρονης τέχνης για το «τυπικό» φιλότεχνο κοινό, ευελπιστεί ωστόσο να διανοίξει νέους τρόπους προσέγγισης του πολιτισμού από νέες ομάδες κοινού και να προσελκύσει άτομα με προβλήματα όρασης ή άλλες ευπαθείς ομάδες, μέσω ειδικού σχεδιασμού.

Θα πρέπει επίσης να τονιστεί ότι το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ ART4MORE θα πραγματοποιηθεί σε συνάρτηση με το MatchBook Project της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά τη συνεργασία τυπικών καλλιτεχνών με καλλιτέχνες ΑμεΑ.

Πώς μπορώ να συμμετέχω;

Έλληνες δημιουργοί και επιστήμονες καλούνται να στείλουν portfolios με έργα / δράσεις / εργαστήρια που έχουν υλοποιηθεί ή είναι υπό μορφή πρότασης, καθώς και ένα βιογραφικό σημείωμα. Το υλικό θα πρέπει να σταλεί σε ψηφιακή μορφή μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου 2012 στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .


Πληροφορίες - Επικοινωνία:

Μαριτίνα Κονταράτου

Υπεύθυνη Πολιτιστικών Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. "ΕΔΡΑ"

Γαστούνης και Γουμενίτσης 14, Περιστέρι 12131

Τηλ/Fax.: 210-5901243 (13.00-17.00)

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ,  Url: www.edra-coop.gr

f: Κ.Σ.Δ.Ε.Ο ΕΔΡΑ, ArtFor More, Paidiki Politistiki Lesxi

κανάλι Youtube, Blog: EVS in EDRA

 

Μια Διοργάνωση της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. "ΕΔΡΑ"

Περισσότερες πληροφορίες για το Διεθνές Φεστιβάλ ART4MORE θα βρείτε εδώ.

 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αισχύλου 5-7, Περιστέρι 12134, Αθήνα

Tηλ: 210 5913826

Φαξ: 210 5762861

E-mail: info@edra-coop.gr, mko.edra@gmail.com, logistirio.edra@gmail.com

BLOG