19 | 08 | 2017

Edra Coop

Eυρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία

Σας ενημερώνουμε ότι προς το παρόν η ΕΔΡΑ έχει αναστείλει τη διαδικασία αποστολής/υποδοχής εθελοντών στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία» – ΕΕΥ (European Voluntary Service – EVS).

ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ» - ΕΕΥ

Η «ΕΔΡΑ» αντιλαμβάνεται τον εθελοντισμό ως μέσο έκφρασης, αλληλεγγύης και παροχής υποστήριξης, και την αναγκαιότητα της πολιτισμικής ανταλλαγής ως μέσο προσωπικής και κοινωνικής ανάπτυξης. Σκοπός του φορέα είναι η προώθηση μιας νέας αντίληψης για τη ζωή που στηρίζεται στην κοινοτική εθελοντική προσφορά για τον νέο-ενήλικα, σε θέματα κοινωνικής ζωής και υγείας.

Η «ΕΔΡΑ» λειτουργεί ως φορέας αποστολής και υποδοχής ελλήνων και ξένων εθελοντών στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία» – ΕΕΥ (European Voluntary Service – EVS). Κωδικός πιστοποίησης: 2013-GR-8(YiA), Project code 2014-1-EL02-KA110-001692 (Erasmus Plus)

Ως φορέας υποδοχής, από το 2005 έως σήμερα, η ΕΔΡΑ έχει φιλοξενήσει πάνω απο 50 νέους από διαφορετικές χώρες και διαφορετικά περιβάλλοντα, και ταυτόχρονα έχει λειτουργήσει ως φορέας αποστολής για πάνω απο 30 Έλληνες εθελοντές.

Η Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία (ΕΕΥ) , η οποία μέχρι και το 2013 εντασσόταν στο Πρόγραμμα της Ε.Ε. «Νέα Γενιά σε Δράση» (Youth in Action 2007-2013) , εντάσσεται πλέον στο Πρόγραμμα Erasmus + 2014-2020 και παρέχει την ευκαιρία για εθελοντισμό σε νέους και νέες, έως 30 χρόνων, που θέλουν να συμμετέχουν σε διάφορες μορφές επιδοτούμενων εθελοντικών δραστηριοτήτων, τόσο εντός όσο και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πρόγραμμα «Ευρωπαική Εθελοντική Υπηρεσία», θα συνεχίσει να εποπτεύεται στην Ελλάδα από το από το ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ  www.inedivim.gr.

Στο πλαίσιο της ΕΕΥ, οι νέοι συμμετέχουν σε εθελοντική βάση, μεμονωμένα ή ομαδικά, σε μη κερδοσκοπικές δραστηριότητες και έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν δεξιότητες και ικανότητες σε ένα πλαίσιο μη – τυπικής μάθησης.

Η μη τυπική μάθηση αφορά τη μάθηση μέσω πράξης σε καθημερινές δραστηριότητες, είναι εθελοντική, προάγει την κοινωνική και ατομική ανάπτυξη των συμμετεχόντων και λαμβάνει χώρα εκτός του επίσημου προγράμματος σπουδών.

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

Η διαδικασία για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα ΕΕΥ είναι πολύ απλή. Χρειάζεται:

1. Να είσαι από 18 έως 30 χρόνων
2. Να έχεις έναν φορέα αποστολής στην χώρα που κατοικείς (π.χ. Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ»)
3. Να έχεις ένα βιογραφικό σημείωμα και μια συνοδευτική επιστολή (motivation letter)

Τα υπόλοιπα είναι δική μας δουλειά…

  • Ψάχνουμε μαζί για ένα κατάλληλο για σένα πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας σε φορείς υποδοχής σε κάποια από τις χώρες του προγράμματος, εντός ή εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης
  • Σε συνεργασία με τον φορέα υποδοχής ετοιμάζουμε και υποβάλλουμε την αίτηση σου, και όταν εγκριθεί…

Είσαι πια έτοιμος για μια εμπειρία που θα αλλάξει τη ζωή σου!

Τα δικαιώματά σου:

Κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας, έχεις:

  • Συνεχή υποστήριξη σε όλη τη διάρκεια (π.χ. σεμινάριο προετοιμασίας, μέντορα, on the job training)
  • Διαμονή
  • Διατροφή
  • Μετακίνηση
  • Επίδομα το οποίο κυμαίνεται ανάλογα με την χώρα από 60 έως 150 ευρώ/μήνα
  • Ιδιωτική ασφάλεια που καλύπτει οποιαδήποτε περίπτωση ασθένειας

Τέλος, κάθε άτομο που λαμβάνει μέρος σε κάποιο πρόγραμμα της Νέας Γενιάς σε Δράση έχει δικαίωμα να λάβει ένα πιστοποιητικό YouthPass, το οποίο περιγράφει και επικυρώνει την εμπειρία της μη τυπικής και ανεπίσημης μάθησης.

Αν θέλεις και εσύ να γίνεις εθελοντής, επικοινώνησε μαζί μας:

Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ»
Δήλου 14, Τ.Κ. 121 34, Περιστέρι

Τηλ.: (+30) 210- 59 13 826

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Url: www.edra-coop.gr

http://volunteersinedra.blogspot.gr/

evsblog.jpg

eu%20flag-erasmus_vect_pos.jpg

ein_logo.jpgimg_6612.jpgein_logorgb2.jpg

 

«Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση [ανακοίνωση] δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.»

100_8070.jpg sany367.jpg

 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αισχύλου 5-7, Περιστέρι 12134, Αθήνα

Tηλ: 210 5913826

Φαξ: 210 5762861

E-mail: info@edra-coop.gr, mko.edra@gmail.com, logistirio.edra@gmail.com

BLOG